Nebunie în Iran! Au sărbătorit titlul cu 90 de mii de fani în tribune însă nu l-au câștigat

0
1373

Toni Oliveira

Lupta în campionatul iranian de fotbal s-a dat până în ultimul minut al ultimei etape. Înaintea etapei cu numărul 30, ultima, două formații Tractor-Sazi și Naft Tehran erau despărțite doar de golaveraj în timp ce Sepahan, ocupanta locului trei se afla la un punct distanță față de cele două. Clasamentul primei divizii din Iran se prezenta astfel după 29 de etape:

1. Tractor-Sazi 57 puncte / golaveraj 55-31
2. Naft Tehran 57 puncte / golaveraj 42-25
3. Sepahan 56 puncte / golaveraj 44-27

În ultima etapă, Tractor-Sazi premea vizita ocupantei locului secund Naft Tehran. Cele două formații jucau practic, cu titlul pe masă. Ocupanta locului 3, Sapahan primea vizita locului 7, Saipa care depindea de rezultatul dintre primele două clasate.

Meciul a început prost pentru Tractor-Sazi care a primit gol în deubutul întâlnirii. Ezzati a deschis scorul pentru Naft Tehran în minutul 4 iar în acel moment, echipa din capitala Iranului era campioană. În celălalt meci, Sepahan deschisese scorul în minutul 15 însă titlul era în vitrina celor de la Naft la aceste scoruri. În minutul 32, autorul primului gol, Mehdi Sharifi dublează diferența de pe tabelă pentru Sepahan și aștepta o minune în celălalt meci. Prima minune a venit în minutul 36 când Tractor-Sazi a egalat. La acest scor, Sepahan era campioană. După ce în minutul 4, titlul era în vitrina celor de la Naft, apoi în minutul 15, în vitrina celor de la Sepahan, în minutul 45 a venit rândul celor de la Tractor-Sazi să fie campioni (pentru moment) după ce au preluat conducerea pe tabelă. În minutul 62, Ali Karimi face 3-1 și se părea că Tractor-Sazi va câșitga titlul însă doar două minute mai târziu Andranik Teimourian vede cartonașul roșu și campionatul se juca. În celălalt meci continua să fie 2-0. Leandro Padovani Celin reduce din diferență în minutul 77, Tractor 3-2 Naft. Minunea așteptată de Sepahan s-a realizat în minutul 81 când același Leandro Padovani Celin a înscris pentru 3-3 – scorul perfect pentru Sepahan. În acest moment, Sepahan era campioană. Tabelele de pe cele două stadioane au înghețat la scorurile de 3-3, respectiv 2-0 până la ultimul fluier. Sepahan devine astfel campioană pentru prima dată în istorie!

Clasamentul după etapa 30:

1. Sepahan 59p
2. Tractor-Sazi 58p
3. Naft Tehran 58p

După fluierul final, jucătorii Tractorului dar și cei 90 de mii de fani aflați în tribune înghesuiți pe 70 de mii de locuri cât are capacitatea stadionului, au explodat de bucurie convinși fiind câ meciul dintre Sepahan și Sepai s-a terminat la egalitate. Potrivit mass-mediei iraniene, oficialii celor de la Tractor-Sazi au decis să dea informații false jucătorilor cât și spectatorilor pentru a calma atmosfera. Imediat după ultimul fluier, suporterii au dat buzna pe teren și l-au ridicat pe brațe pe antrenorul portughez Toni Oliveira. Când și-au dat seama că nu echipa lor a câștigat campionatul ci cei de la Sepahan, fanii au făcut prăpăd în tribune, rupând scaune și dându-le foc.

Articolul precedentBarometrul stranierilor! VIDEO: Bicfalvi, golgheterul Ucrainei; Cociș, primul gol în MLS și Torje, gol din corner cu Beșiktaș!
Articolul următorDiferențe! Meciul integrității: Baciu – Astafei 1-0!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here