Naţionala României din diaspora

3
2332

Actuala echipă de fotbal a României nu mai sperie pe nimeni şi nici nu vreau să mă gândesc la următorul clasament FIFA, care va fi dat publicităţii undeva spre sfârşitul lunii noiembrie! Ştim că ne facem de râs, că nu mai speriem pe nimeni, că sportul rege din România e mai fals decât pseudo-deontologii care ne dau zilnic lecţii de moralitate la TV, dar în ultima vreme Federaţia Română de Fotbal se comportă cu echipa naţională ca în feudalism!

Naţionala este feuda lui Mircea Sandu şi a acoliţilor săi, a băieţilor care nu comentează nici măcar când aud zăngănitul cătuşelor şi refulează la adresa jurnaliştilor, comportându-se precum neanderthalienii puşi în faţa civilizaţiei.

Nu înţeleg, şi presupun că nimeni, de ce România, echipa de fotbal, bunul tuturor românilor, îşi dispută partidele amicale în străinătate! Înainte de toate, peste tot în lume, indiferent de valoarea echipei reprezentative, selecţionatele îşi dispută partidele amicale pe teren propriu.

Stilul ireverenţios al fotbaliştilor, care nu iau niciodată atitudine, poate aşa ne explicăm mai uşor de ce Chivu sau Rădoi au spus pas naţionalei, te duce cu gândul că Federaţia conduce în mod dictatorial şi ia decizii nepăsându-i de fani…Bine, veţi spune care suporteri, că nimeni nu se mai identifică alături de gaşca în galben.

Jucăm cu Grecia, din nou în Austria, la fel de departe de ţară şi televiziunile, cu chiu, cu vai, cu bugete tăiate şi negocieri la sânge, fac tot posibilul să vedem o naţională anonimă, una care arată a România, doar prin numele fotbaliştilor. Şi Piţurcă fuge, la fel şi Sandu, la fel şi Kassai, e de fapt efectul turmei…la fel fac şi jucătorii când relaţionează cu ziariştii, îi iau ca pe nişte duşmani publici, le răspund cu o nesimţire ieşită din comun, dar cu imaginea cum rămâne?

Şi un novice ar face orice pentru imaginea unui brand, aşa cum este echipa naţională, mai ales când totul este şifonat în jurul tricolorilor…dar noi alegem exilul, diaspora, de parcă nu mai avem stadioane, iar scuza cu lipsa de interes nu se ia niciodată în seamă, mai ales la acest nivel!

Naţionala României poate fi adusă în orice oraş al ţării, mai ales că sunt atâtea în care n-a călcat niciodată, iar cu o marketizare bună poţi face un spectacol din fiecare meci al “tricolorilor”. Dar n-ai cu cine, pentru că Mircea Sandu e ocupat cu DNA-ul şi cu scaunul personal, neschimbat de vreo 21 de ani, iar cei de pe lângă el nu contenesc din a-i şterge scamele de pe costum. Nu vi se pare că imaginea fizică e impecabilă? Dar sub preş e mult gunoi. E aşa de mult că doar un meci prin Venezuela ne-ar da răspunsul final. Sunteţi vinovaţi pentru distrugerea naţionalei şi murdărirea inimaginabilă a unui sport care a atins nefirescul undeva în spaţiul estic, printre Carapaţi, Dunăre şi Marea Neagră…dar nu-i aşa, că-i mai bine în Austria, unde nu te înjură nimeni? Sandule, ai înţeles ceva? Nach Osterreich Victor Piţurcă! Wo ist Rumanien?

Articolul precedentPovestea organizării primului Campionat European de fotbal inter-țări
Articolul următorPalatul părăsit – Stadionul “Nicolae Dobrin”

3 COMENTARII

  1. “nu contenesc din ai şterge scamele”. Imi place ca scrii corect de obicei, dar asta ti-a scapat. Poti sa corectezi si sa stergi comentariul meu.

  2. Chiar a fost o scapare, Costi! Sa stii ca eu nu imi citesc textele si nici nu le corectez, inainte de a le publica! Fii sigur c-a fost o scapare din cauza unei tastaturi incredibile, mai ales ca editorialul asta l-am scris pe Iphone azi noapte :))))) Mersi ca mi-ai atras atentia! Dar nu sterg comentariul tau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here