#PlanetaFotbal: Naţionala Qatarului a câştigat pentru prima oară Campionatul Asiei de Vest

0
1952

waffqatar

Aşa cum v-am promis, secţiunea “Planeta Fotbal” se va axa şi pe câştigătoarele de club sau la nivel de naţională ale campionatelor şi cupelor, fie ele mai mult sau mai puţin importante, de la ţări exotice până la marile puteri ale lumii.

În perioada 25 decembrie 2013 – 7 ianuarie 2014, în Orientul Mijlociu, la Doha, a avut loc a 8-a ediţie a Campionatului Asiei de Vest, un turneu la care participă doar ţări din această regiune. Din cele 13 ţări eligibile, doar 9 s-au înscris, iar în mare parte, acestea au evoluat cu echipele de rezervă (aşa zisele echipe B) sau cu loturile de jucători sub 22 de ani. Echipele participante au fost: Bahrain, Irak, Iordania, Liban, Kuweit, Oman, Palestina, Qatar şi Arabia Saudită. Iran a refuzat să participe deoarece a considerat că nu e benefic în pregătirea lor pentru Campionatul Mondial din Brazilia, Emiratele Arabe Unite a refuzat mereu participarea, în timp ce Siria şi Yemen s-au retras din cauza problemelor interne.

Echipele au fost împărţite în trei grupe a câte trei echipe, cu câştigătoarele şi cel mai bun loc 2 avansând în semifinale. Acestea au fost Qatar – Kuweit 3-0 (după prelungiri) şi Bahrain – Iordania 0-1. În finală, Qatar s-a impus cu 2-0, prin dubla reuşită de Boualem Khoukhi, golgheterul competiţiei cu 6 goluri, iar gazdele au câştigat pentru prima oară acest trofeu.

Rezultatele complete:

waff1

foto: the-waff.com
foto: the-waff.com

Articolul precedentManuel Neuer, cel mai bun portar din lume în 2013
Articolul următorEstadio Hernando Siles, La Paz, Bolivia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here