Mourinho și interminabilul său meci de box

0
1120

 

jose mourinhoReal Madrid trece printr-un moment dulce al sezonului, asta dacă lăsăm deoparte faptul că în campionat este la 13 puncte în fața rivalilor de la Barcelona. Echipa este în sferturi, aproape în semifinale, fără să disprețuim ambițioasa echipă a celor de la Galatasaray și are de jucat finala Cupei Spaniei cu Atletico Madrid. În mod normal, e nevoie de liniște și de concentrare pentru a putea scoate maximum din aceste două competiții, însă nu, nu e cazul și cu Jose Mourinho, care cu doar două fraze poate porni cinci războaie simultan.

Pentru Mourinho cel mai important personaj din poveste este chiar cel pe care îl interpretează el și se poartă ca atare. Ultimul meci de box pornit este cu Vincente del Bosque, selecționerul naționalei Spaniei, pe care îl acuză voalat că a beneficiat de voturile pe care alții i le-ar fi acordat lui. ”Știu că au fost neregularități în procesul de votare. FIFA cunoștea toate aceste nereguli și nu le-a evitat. Am fost sunat de mai multe persoane care mi-au zis că m-au votat pe mine și că votul lor a apărut în altă parte. Atunci am decis să nu merg la festivitatea de premiere de la Zurich”.

Ca de obicei, Mourinho acuză fără probe ( a mai făcut-o și în trecut cu Barcelona ), mai ales că nu există nici măcar o plângere a unui antrenor, jucător sau jurnalist, din moment ce lista cu voturile acordate este publică și o poate consulta oricine. Portughezul e așteptat să dea numele celor care i-au spus că li s-au ”mânărit” voturile, însă mai mult ca probabil că nu o va face și dă impresia că doar vrea să pună sub semnul întrebării premiul obținut de Del Bosque, așa cum în trecut a facut-o și Liga Campionilor câștigată de Barcelona, pe care o acuza că benificiază de pe urma colaborării cu UNICEF.

De parcă nu era de ajuns, în același interviu acordat televiziunii naționale portugheze, Mourinho a încărcat mitraliera și a tras în toate direcțiile posibile:

Spre Rafa Benitez și Villas-Boas: ”Benitez a scos pozele mele din vestiar când a ajuns la Inter. Între timp pozele s-au întors acolo unde le era locul.” ”Nu văd nimic din mine în Villas-Boas. A avut acces la locuri în care alții nu ajuns.”

Spre Spania: E greu să fii portughez în Spania.

Spre Messi: Cristiano Ronaldo ar fi trebuit să câștige Balonul de Aur anul trecut.

Însă cum după acțiune vine și reacțiunea, nu puțini au fost cei care au sărit revoltați la auzul cuvintelor lui Mourinho despre premiul luat de Del Bosque. Primii, chiar elevii săi de la națională, Sergio Busquets (Barcelona) și Javi Garcia (Manchester City). I-a urmat Antonio Maceda, ex-jucător Real Madrid (1985-1989 ) care a fost cât se poate de clar în momentul în care a descris ce se întâmplă cu Mourinho: “Mi se pare patetic, lamentabil. Acum, când au meciuri naționalele, nu se va vorbi de mine timp de 10 zile? Mi se pare incredibil ca antrenorul unui club precum Real Madrid să iasă să spună astfel de tâmpenii. Vrea mai mult protagonism decât jucătorii săi.Pare că joacă meciurile sale folosindu-se de Real Madrid.”

Însă, replica la care Mourinho nu se aștepta ( sau poate că da ) vine din partea lui Sergio Ramos, care invitat la o emisiune a postului de radio La Cope, nu s-a sfiit să dea și el niște croșeuri în acest meci de box pornit de antrenorul său. Deranjat de declarațiile date de portughez după meciul câștigat la Manchester in returul Ligii Campionilor ”azi nu a câștigat echipa cea mai bună”, Sergio Ramos spunea aseară: ”Mi-ar fi plăcut ca după acel meci cuvintele antrenoului să fie altele”, ratificând că ”indiferent dacă pleacă Mourinho sau nu, eu rămân la Real Madrid”.

Ce mai, 10 zile de distracție asigurată pentru Jose Mourinho, care nu poate trăi fără un bun schimb de pumni.

Articolul precedentBundesliga intre doua etape
Articolul următorTurul Cataloniei: Pe locul secund in etapa, Alejandro Valverde cucereste pozitia de lider

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here