Motivele pentru care Oțelul nu e singura echipă care s-a făcut de râs în Liga Campionilor!

0
1245

foto: UEFA.com

Încă de la tragerea la sorți privind grupele Ligii Campionilor s-a zis că Oțelul a nimerit într-o grupă accesibilă: Benfica, Basel și Manchester. Probabil ne așteptam toți mai mult din meciurile cu elvețienii însă aceștia nu ne-au dat clasă doar nouă ci și celor de la Mancheter United, reușind să-i trimită în Europa League. Chiar dacă nu a reușit să câștige nici măcar un punct, Oțelul nu s-a făcut de râs în Ligă și asta o zice statistica. A primit un ajutor, să-i zicem nesperat, din partea următoarelor echipe: Dinamo Zagreb, Genk, BATE Borisov și Viktoria Plzen.

Oțelul este formația românească care a reușit cel mai prost parcurs în Ligă Campionilor din istorie, dar nu este singura formație cu 0 puncte din actualul sezon. Această „performanță” a fost reușită și de Villareal și Dinamo Zagreb.

Cenușăreasa grupelor a fost de departe echipa croată, Dinamo Zagreb care a suferit cele mai severe înfrângeri:

Ajax 4-0 Dinamo Zagreb
Real Madrid 6-2 Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb 1-7 Lyon

În 6 partide a primit 22 de goluri și a marcat de 3 ori.

Alte scoruri fluvii, s-au înregistrat în partidele următoare:

Real Madrid 4-0 Lyon
Chelsea 5-0 Genk
Valencia 7-0 Genk (cel mai mare scor din acestă ediție)
BATE 0-5 Barcelona
Plzen 0-4 Barcelona
Barcelona 4-0 BATE

Performera grupelor este echipa cipriotă APOEL Nicosia care s-a calificat de pe primul loc dintr-o grupă cu Zenit, FC Porto și Șahtior Donețk. Echipa antrenată de Mircea Lucescu a părăsit cupele europene după ce nu a reușit decât un loc 4, acumulând 5 puncte, cu 3 mai puține decât locul 3, FC Porto.

Pe lista eliminărilor rușinoase se numără formațiile din Manchester, United și City care vor juca în Europa League. Dacă ținem cont că Porto este fostă câștigătoare a compețiției, n-o putem exclude de pe această listă selectă. Eliminarea este cu atât mai rușinoasă cu cât nu s-a calificat în dauna unor echipe precum APOEL sau Zenit, și asta după ce pleca din postura de cap de serie.

Singura formație care a obținut maximum de puncte este Real Madrid, 6 meciuri, 6 victorii. Marea rivală din campionat, Barcelona s-a clasat a doua cu 5 victorii si un egal.

 

Articolul precedentUefa Champions League, concluziile fazei grupelor !
Articolul următorStatisticile Campionatului Mondial dupa 5 etape!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here