Monica Niculescu, campioana perfectă de la Guangzhou!

1
1151

Monica Niculesc campioana Guanghzou

FINALA Guanghzou: Monica Niculescu – Alize Cornet 6-4, 6-0! Trofeu fără set pierdut!

Într-o perioadă în care Simona Halep părea să fie unica speranță la trofeu în tenisului feminin românesc, iată că de undeva din a doua a doua linie, răsare o nouă rază de lumină. Pe numele său Monica Niculescu, o fată modestă în atitudine, care are un stil cu totul și cu totul aparte de a lovi mingea, aceasta surprinde mai mereu plăcut în circuit. Ultima care a fost surprinsă de jocul special al româncei a fost redutabila Alize Cornet, o jucătoare cu pedigree, cum ar zice comentatorii iubitori de epitete.

În finala importantului turneu Guangzhou International Women’s Open (China), dotat cu premii care însumează 500,000 de dolari, Monica Niculescu a învins-o în această dimineață pe favorita 2, Alize Cornet (22 WTA), în minimum de seturi, 6-4, 6-0. După o oră și 45 de minute de joc, Monica Niculescu își trece în palmares al doilea titlu WTA din carieră, după cel de la Florianopolis din 2013.

Succesul pe care Monica l-a avut în China este important din mai multe puncte de vedere:

– trofeul de la Guangzhou vine după un parcurs fără greșeală pentru Niculescu, cea care nu a pierdut niciun set în China.

– succesul asiatic îi aduce jucătoarei din România un premiu foarte consistent în valoare de peste 111,000 de dolari și alte 280 de puncte în clasamentul WTA.

– al treilea punct, poate cel mai important: Monica Niculescu a învins-o categoric în finală pe Alize Cornet, o jucătoare care a realizat ceva unic în tenisul feminin în 2014: A ÎNVINS-O DE DOUĂ ORI PE SERENA WILLIAMS (la Dubai și la Wimbledon).

Articolul precedentMonica Niculescu – Alize Cornet, în finală la Guangzhou International Women’s Open
Articolul următorBarometrul stranierilor! Stancu, Herea și Buș, marcatorii weekend-ului!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here