aaa

În 2010, omul momentului în fotbalul italian, Domenico Berardi, a parcurs un drum lung din Calabria natală până la Modena, oraşul din nord în care fratele său mai mare, Francesco, era student. Avea să fie o călătorie care i-a schimbat viaţa.

Născut pe 1 august 1994, la Cariati, un orăşel de nici 10.000 de locuitori, Berardi nu a jucat niciodată fotbal organizat până la 15 ani. Toată experienţa sa se rezuma la câteva drumuri pe care le făcuse cu părinţii săi la Cosenza, unde fusese înscris la o şcoală de fotbal, fără ca această experienţă să producă vreun rezultat notabil. O banală miuţă între studenţi a reprezentat însă începutul unei poveşti frumoase.

Domenico şi-a vizitat fratele la universitate şi a fost invitat să joace într-un meci de 5 contra 5, pentru a ieşi la număr. Adversarii săi erau mai mari şi mai puternici din punct de vedere fizic, dar puştiul care nu împlinse încă 16 ani arăta ca un profesionist. Unul dintre prietenii lui Francesco a fost atât de impresionat de ceea ce a văzut încât l-a recomandat lui Luciano Carlino, care făcea parte din staff-ul echipelor de tineret de la Sassuolo.

Carlino i-a oferit şansa unui trial, iar Berardi i-a făcut pe toţi să se îndrăgostească de el.

„Domenico i-a lăsat pe toţi fără cuvinte. Era un fenomen. Am mers imediat la directorul nostru sportiv şi i-am cerut să-l lase să participe la un trial. Au fost de ajuns 20 de minute. Directorul sportiv m-a luat deoparte şi mi-a spus că am avut dreptate. Era cel mai bun”, a povestit Carlino pentru Tuttosport.

Berardi a semnat un contract cu Sassuolo, iar restul e istorie. A fost golgheterul echipei în sezonul promovării, iar duminică seară a devenit primul jucător din istorie care marchează de patru ori într-un meci împotriva Milanului. În primul său an de Serie A, a înscris deja 11 goluri. Impactul său a fost atât de mare încât se discută despre posibilitatea ca Cesare Prandelli să-l convoace în lotul squadrei azzurra pentru Cupa Mondială.

Deşi interist, Berardi este deţinut în coproprietate de Juventus şi Sassuolo, actualul lider din Italia lăsându-l sub formă de împrumut la echipa lui Eusebio Di Francesco. În timp ce clubul torinez domină autoritar Serie A, priveşte cu încredere spre viitor.

Au trecut doar patru ani de la un meci 5 contra cinci între studenţi.

Cele 4 reuşite ale lui Berardi pot fi urmărite în rezumatul video.

Etapa din Italia pe scurt

-Eşecul cu Sassuolo înseamnă şi finalul aventuri lui Massimiliano Allegri la Milan. Pentru moment, locul său va fi luat de secundul Mauro Tossatti, cu Pippo Inzaghi, actualul antrenor al echipei Primavera, favorit pentru a deveni noul tehnician al rossonerilor.

-Juventus a câştigat cu 4-1 la Cagliari, după ce a fost condusă, şi a obţinut a 11-a victorie consecutivă, record în istoria clubului. De asemenea, bianconeri au încheiat turul cu 52 de puncte şi continuă să viseze la performanţa de a deveni prima echipă din Italia care termină campionatul cu peste 100 de puncte. Recordul all-time este deţinut de Inter, 97 de puncte, în sezonul 2006/07.

-Napoli a învins clar pe terenul Veronei, scor 3-0, meciul care a oferit primul marcator italian pentru echipa lui Rafa Benitez în actuala ediţie de campionat. Cel care l-a reuşit este eroul local, Lorenzo Insigne.

-O altă victorie în deplasare a fost obţinută de Parma, 3-0 la Livorno. Ştirea este însă că, pentru prima oară din octombrie 2012, Amauri înscrie în două meciuri consecutive.

-Golul etapei vine din meciul Roma – Genoa 4-0. Foarfecă de senzaţie a lui Florenzi

Rezultate Serie A, etapa a 19-a: Livorno – Parma 0-3, Bologna – Lazio 0-0, Torino – Fiorentina 0-0, Atalanta – Catania 2-1, Cagliari – Juventus 1-4, Verona – Napoli 0-3, Roma – Genoa 4-0, Sassuolo – Milan 4-3, Sampdoria – Udinese (luni, ora 20), Inter – Chievo (luni, ora 22)

Rezumate VIDEO

Clasament Serie A: 1.Juventus 52p, 2.Roma 44p, 3.Napoli 42p, 4.Fiorentina 37p, 5.Verona 32p… 18.Chievo 16p (18j), 19.Livorno 13p, 20.Catania 13p

Golgheteri: 1.G. Rossi (Fiorentina) – 14 goluri; 2.Berardi (Sassuolo), Tevez (Juventus) – 11 goluri; 3. Palacio (Inter) – 10 goluri

Sursa foto: it.eurosport.yahoo.com

1 COMENTARIU

  1. 4 goluri marcate milanului este o realizare importanta,bravo lui.legat de acest meci trebuiesc remarcate totusi si ratarile lui pazzini(absolut incredibile) care i-au grabit plecarea lui allegri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here