Mircea Rednic și Răzvan Lucescu dispar, rezultatele apar!

2
1438

Razvan LucescuDe obicei, când un antrenor român este demis de la o echipă din străinătate, indiferent că vorbim de Europa, Asia sau oricare alt continent, primul lucru care apare în discuție este ”românismul”. Prin ce se definește acesta ? Foarte simplu. La început presa, apoi și victima (nr. antrenorul), încep să bată monedă pe faptul că demiterea are la bază o conspirație. Fie că e vorba de patroni, jucători, suporteri sau Papa de la Roma, tot timpul cineva stă în spatele acestei despărțiri. E adevărat, există multe cazuri în care chiar așa stau lucrurile, însă pe de altă parte există și cazuri în care valoare tehnicianului, și nu teoria consiprației, sta la baza concedierii. În trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat, doi tehnicieni români au zburat de la echipele lor de club. Este vorba de Mircea Rednic și Răzvan Lucescu, doi antrenori pe care îi leagă multe lucruri din trecut.

În ceea ce-l privește pe primul, acesta a fost dat afară de la Standard Liege, în mai 2013, după un succes 7-0 în campionat. Era o victorie care ducea echipa belgiană în Europa League. Imediat după demitere, Rednic afirma ”Sunt foarte dezamăgit de decizia conducerii, întrucât am vrut să rămân la Standard. Consider hotărârea schimbării mele ca pe o lipsă de respect din parte clubului față de munca mea aici.” Într-adevăr, era oarecum neprofesionistă decizia boșilor de la Liege, însă dacă analizăm situația mai profunzime vedem cum Rednic a terminat sezonul doar pe locul 6, la 17 puncte în spatele liderului Anderlecht. Însă decizia demiterii românului capătă mai mult înțeles dacă aruncăm astăzi o privire asupra clasamentului din Jupiler League, acolo unde vedem așa: Locul 1 – Standard Liege: 57 de puncte. Restul urmăritoarelor le vedeți mai jos.

mircea rednic

Dacă vorbim de Răzvan Lucescu, în cazul acestuia lucrurile sunt mult mai simple. Fostul giuleștean a fost demis de la clubul El Jaish după ce a pierdut 5 partide consecutive. Dacă într-un campionat serios se întâmplă oricui să mai piardă multe meciuri la rând, atunci când vorbim de Qatar, e clar că ceva nu e ortodox în tactica antrenorului. Mai mult, după ce a plecat Lucescu Jr. de la echipă, aceasta a revenit miraculos. Iată ”grafica”:

Razvan Lucescu

De notat că El Jaish a pierdut și meciul cu Umm-Salal, însă după aceea totul a mers de minune pentru qatarezi.

Articolul precedentGlume de prost gust in presa germana: Asa arata Michael Schumacher dupa accident
Articolul următorWestsachsenstadion, Zwickau, Germania
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

2 COMENTARII

  1. Ma uimeste incompetenta de care dati dovada.Ati analizat bine situatia lui Rednic?Stiti cumva cand a venit la Standard pe ce loc se afla echipa si ce obiectiv avea?Stiu ca aveti mare ura pe acest om fiindca este dinamovist dar incercati sa fiti obiectiv nu induceti lumea in eroare.El a fost dat afara pentru ca i-a luat pe Cristea si Tucudean care intr-adevar nu au confirmat.Per total aventura la Standard a iesit din pacate pentru dumneavoastra.

  2. si la aceasta echipa (standard liege)care azi defileaza in belgia… nu cumva are si mircea rednic o mica mare contributie ????? s-a vazut in meciul direct care antrenor a fost mai bun….ca sa nu mai vorbim de valoarea loturilor..celor doua echipe….standard si gent…oricum ar fi.. rednic e scula de antrenor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here