Minune în Liga1: Retrogradatele au înviat! Adevărat au înviat!

0
1632
Liga 1
sursa: sportingorj.ro

Deși mai sunt săptămâni bune până la Sfintele Sărbători de Paști, în fotbalul românesc a început deja să se schimbe replica cu ”înviatul”. Puțin modificată, ea se rezumă la ”Retrogradatele au înviat! Adevărat au înviat!”, și face trimitere la incredibila revigorare a unor echipe care, până nu demult, erau aproape îngropate. Pentru scepticii care nu credeau în minuni, iată un motiv serios de schimbare a atitudinii. Îi invităm să privească revenirea la viață a unor echipe precum:

– Gaz Metan Mediaș, adevărata campioana a României!

Nu e nicio exagerare titlul de mai sus. Mediașul, antrenat de Dan Matei, un antrenor pe care nici google-ul nu-l recunoaște, i-a arătat Stelei cum se câștigă la Târgu Jiu. Acolo unde Costel Gâlcă, Dodel & Chipciu au fost umiliți, Matei, Dan Roman și Lullaku au defilat. Ardelenii pregătiți de Ioan Horoba, sufletește bineînțeles, s-au prezentat în Oltenia ca o echipă mare. Fără efort, ei au marcat un gol superb prin Roman, după care s-au cimentat în apărare, iar ”pandurii” lui Iedi au părut gazați și fără vlagă. În urma acestui succes, omenia dintre Târgu Jiu și Mediaș a căpătat proporții admirabile, iar cele două echipe încearcă minunea: să se salveze împreună de la matineu!

– Ceahlăul Piatra Neamț, sau cum ar trebui să arate ”New Dinamo”!

Cu puține zeci de ore în urmă, în Ștefan cel Mare sau în ”Groapă” (cum adoră câinii să fie numită casa lor), Concordia Chiajna își cumpăra un preș marca ”Dinamo”. Ei bine, azi, 23 martie, acea Concordie a fost pusă la respect de niște vânjoși moldoveni conduși de un italian antrenat în Imperiul Roman, Ze Maria.  Practic, fără să exagerăm, trebuie să le transmitem dinamoviștilor că Ceahlăul Piatra Neamț a arătat azi așa cum ar trebuie să arate un ”New Dinamo”. Serioși, pragmatici, fără văicăreli, elevii lui Măria l-au pus la respect pe Marius Șumudică fără ca acesta să miaune la finalul meciului.

În alte rezultate ale acestei runde:

Steaua – Viitorul 4-1, o victorie rezultată dintr-o ecuație simplă!

După ce și-au luat punctele cu Pandurii, cei de la Viitorul au putut să mimeze orgasmul fotbalistic pe Ghencea, pe terenul unei echipe care cedase trei puncte la Târgu Jiu. Ați observat cât de circular e fotbalul românesc? La fel ca romanul ”Ion” al lui Liviuț Rebreanu.

FC Brașov – Dinamo 1-0, mai ușor ca bună ziua!

Trăim clipe extrem de ciudate în fotbalul românesc, acolo unde e mai ușor să bați pe Dinamo decât să zici ”bună ziua!”. Acest lucru nici nu e greu, dat fiind faptul că pe banca echipei lui Negoiță a revenit zeul dezastrelor, Flavius Stoican.

FC Botoșani – ASA Târgu Mureș 1-2, pentru că moldovenii pot!

Legenda spune că botoșănenii își fac toamne și iarna puncte, iar primăvara prăvălie să le comercializeze. Mai mult nu e de zis.

CFR Cluj – Petrolul 0-1, pentru că Trică!

În momentul în care Eugen Trică a promis planetei întregi că CFR nu va mai pierde nici un meci de acum înainte, am realizat cu toții că echipa din Cluj va înceta să mai existe în fotbalul românesc. Deși nemeritat, ceferiștii au pierdut cu Petrolul, 0-1, iar viitorul nu mai sună deloc. Mai ciripește Trică, însă el nu contează.

CSU Craiova – Astra 0-0, de parcă nici n-a fost!

Dacă pui un teren pe care nici plugul nu intră, îi adaugi un Sorin Cîrțu, un Emil Săndoi și un Dorinel Munteanu, șansele de a vedea fotbal sunt egale cu zero. Mai multe despre agricultura Olteniei, duminică de la ora 14:00, numai la Viața Satului pe TVR 1!

Rapid – Oțelul 2-0, normalitate!

Cu o zi înainte de acest meci, Cristi Munteanu, fostul portar de duzină al fotbalului românesc, voia să dea în judecată vreo câțiva arbitri din România. După cum joacă echipa sa, mai degrabă ar trebui să-și dea în judecată proprii jucători, cei care ucid tot ceea ce înseamnă fotbal. Dincolo, Pustai tace și face….și face bine, vorba ăluia cu omenia.

CSMS Iași – U Cluj 2-0, simplu și la obiect!

Campioana returului, CSMS, nu a avut probleme cu cea mai slabă echipă din retur, U Cluj, și s-a impus lejer cu 2-0. ”U” e cam dusă la matineu, în timp ce moldovenii visează chiar și la Europa.

Clasamentul după 23 de etape se prezintă astfel:

# Team MP W D L F A G P
1 CFR Cluj 1 1 0 0 3 2 +1 3
2 Oţelul 1 1 0 0 3 2 +1 3
3 Sepsi 1 1 0 0 1 0 +1 3
4 Unirea Slobozia 1 1 0 0 1 0 +1 3
5 FCSB 1 0 1 0 1 1 +0 1
6 Rapid Bucureşti 1 0 1 0 1 1 +0 1
7 UTA Arad 1 0 1 0 1 1 +0 1
8 Universitatea Cluj 1 0 1 0 1 1 +0 1
9 AS FC Buzău 1 0 1 0 0 0 +0 1
10 Hermannstadt 1 0 1 0 0 0 +0 1
11 Petrolul 52 1 0 1 0 0 0 +0 1
12 Universitatea … 1 0 1 0 0 0 +0 1
13 Botoșani 1 0 0 1 2 3 -1 0
14 Dinamo Bucureşti 1 0 0 1 2 3 -1 0
15 FCV Farul Cons… 1 0 0 1 0 1 -1 0
16 Politehnica Iași 1 0 0 1 0 1 -1 0

Articolul precedentSimona Halep, succesul carierei la Indian Wells, după un comeback marcă înregistrată!
Articolul următor#PronoLiga1! Câștigător surpriză al MEGA Etapei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here