Michael Phelps revine în piscină pentru a concura după doi ani de absență

0
1561

michael phelps revine

Poate că de plicitiseală sau poate vrând să demonstreze că mai are multe de spus în această frumoasă disciplină sportivă, Michael Phelps a revenit asupra deciziei de a se retrage după o pauză de doi ani. Phelps, care deține recordul all-time de medalii olimpice – 22, dintre care 18 de aur – va putea fi văzut luând iar startul într-o probă de natație în timpul unui concurs ce se va disputa în perioada 24-26 aprilie la Mesa ( Arizona ). Federația de natație din SUA a anunțat că Phelps va concura în probele de 50 metri liber, 100 metri liber și 100 metri fluture. La același concurs vor mai putea fi văzute și alte nume grele ale acestui sport precum Ryan Lochte sau Katie Ledecky.

Se pare că Phelps, care va împlini 29 de ani în iunie, are de gând să încerce chiar și o participare la Jocurile Olimpice ce vor fi organizate de Rio de Janeiro in 2016, fapt pe care l-a confirmat însuși antrenorul lui, Bob Bowman ” A făcut câteva antrenamente, a văzut că are o condiție fizică decentă și s-a gândit că nu ar fi rău să încerce să participe în competiții oficiale. Vom vedea în următoarele săptămâni la ce nivel este, însă ne-am gândit la posibilitatea de a participa la Rio încă din momentul în care au început antrenamentele”.

Pentru a participa la concursul de la Mesa, Phelps a trebuit să treacă de perioada de probă impusă de programul anti-dopaj al Federației Internaționale de Natație.

Patru medalii de aur și două de argint a câștigat Michael Phlelps la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, înainte de anunțarea retragerii.

Articolul precedentFOTO: Manchester United comemorează tragedia de la Hillsborough alături de Liverpool
Articolul următorVIDEO: Tragedia de la Hillsborough in jurnalele de știri ale acelei zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here