Moartea lui Michael Klein

0
979

Născut pe 10 octombrie 1959 în pitorescul Amnaș din județul Sibiu, Michael Klein a devenit un nume de referință în istoria fotbalului românesc. A obținut titlul de Maestru al Sportului Internațional “A” în 1973 și și-a început cariera la Corvinul Hunedoara. După o perioadă la “Aurul” Brad în 1978, s-a întors la Corvinul Hunedoara, preluând cu succes rolul de conducător de joc. În cele 140 de întâlniri disputate, a reușit să înscrie nu mai puțin de 17 goluri, demonstrându-și abilitățile remarcabile.

Klein a fost un jucător de bază în echipa națională între anii 1982 și 1984, contribuind la parcursul României la turneul final al Campionatului European din Franța în 1984. Cu toate acestea, vestea trecerii sale premature în eternitate, la vârsta de 33 de ani, a șocat comunitatea sportivă. Moartea misterioasă a lui Michael Klein, fost jucător la F.C. Bayer-Uerdingen, a adus tristețe în întreaga Bundesliga germană. El a încetat din viață la spitalul Sf. Josef din Berfeld, lăsând în urmă soția și fiica Dominique.

Într-o zi obișnuită de antrenament, pe 2 februarie 1992, Klein a suferit un episod tragic. Observat de antrenorul Armin Reutershahn în timpul exercițiilor de gimnastică, s-a constatat că jucătorul nu mai executa un exercițiu. Deși încercările de resuscitare au început imediat, acestea au fost zadarnice, iar la ora 16:03 a fost declarat decesul, după o agonie de aproximativ trei sferturi de oră.

Moartea lui Michael Klein a lăsat o impresie profundă în comunitatea fotbalistică. Președintele Bayer, dr. Manfred Gallus, a exprimat durerea colectivă, iar compătimirea s-a îndreptat în primul rând către familia lui. În timpul tragicului eveniment, soția Adriana și fiica Dominique se aflau la București pentru a-și vizita tatăl bolnav. În ciuda realizărilor sportive notabile ale lui Klein și a negocierilor în curs cu Bayer pentru prelungirea contractului, au apărut speculații despre “doping”, respinse ferm de asociație și de dr. Dietmar Alf.

Autopsia lui Michael Klein, efectuată la Institutul de Medicină Legală din Duinsburg, nu a relevat niciun element suspect. Corpul neînsuflețit al lui “Mișa” a fost adus înapoi în țară, iar orașul natal Hunedoara, alături de lumea fotbalului românesc, i-au adus un ultim omagiu la înmormântare. La stadionul Corvinului, locul unde Mișa și-a început cariera, iarba gazonului părea să plângă destinul tragic al acestui om răpus în floarea vieții. Cortegiul funerar, însoțit de patru coechipieri de la Bayer, s-a îndreptat spre cimitir, marcând un sfârșit prematur și tragic al unei cariere de excepție.

Articol apărut în ziarul Renaşterea Bănăţeană, ianuarie 1996 (Anul 8, nr. 1785-1809)1996-01-03 / nr. 1785.

Articolul precedent#PronoLiga1. Doi jucători la egalitate pe locul 1. Urmează etapa a 24-a
Articolul următor#PronoLiga1. Lider solitar și ușor evadat. Urmează runda a 25-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here