Metalist Harkov, exclusă din Liga Campionilor! Locul ucrainienilor a fost luat de PAOK Salonic!

0
1329

Metalist OUT

UPDATE!

Locul celor de la Metalist Harkov în play-off-ul UEFA Champions League a fost luat de PAOK Salonic, echipă care fusese eliminată de ucrainieni în turul III preliminar. Astfel, vom avea un meci Schalke – PAOK în play-off. De asemenea, locul lui PAOK în play-off-ul Europa League nu va fi luat de nimeni, astfel că Maccabi Tel Aviv, adversara grecilor,  este prima echipă calificată direct în grupele competiției din play-off.

UPDATE! 

Clubul ucrainean Metalist Harkov a fost exclus din sezonul competițional 2013-2014 al Ligii Campionilor, ca urmare a scandalului meciurilor aranjate din campionatul Ucrainei. UEFA a finalizat astăzi ancheta deschisă împotriva clubului ucrainean deschisă în urmă cu o lună, atunci când Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a recunoscut ca fiind ”blat”, meciul din 19 aprilie 2008, jucat între Metalist și Karpaty Lvov.

Comitetul executiv al UEFA, care se va întruni azi, va decide ce consecințe va avea această excludere pe tabloul play-off-ului competiției, având în vedere faptul că Metalist era calificată în această fază, acolo unde urma să joace o dublă cu Schalke 04!

Clubul ucrainean mai are dreptul la un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Angrenată deja în sezonul 2013-2014 al Ligii Campionilor, acolo unde a evoluat deja în manșa tur din turul III preliminar, formația ucraineană Metalist Harkov riscă o excludere din competiție. Aceasta vine ca urmare a decizie Curții de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care a recunoscut ca fiind ”blat”, meciul din 19 aprilie 2008, jucat între Metalist și Karpaty Lvov.

Imediat după decizia tribunalului de la Lausanne, UEFA a dat un comunicat de presă prin care informează că:

”UEFA a luat în considerare decizia CAS de la Lausanne în cazul meciului aranjat dintre Metalist și Lvov care a avut loc pe 19 aprilie 2008. Prin urmare, conform regulamentului UEFA, vom analiza daca Metalist îndeplinește condițiile de participare în ediția 2013-2014 din UEFA Champions League”

Metalist a învins, în deplasare, PAOK Salonic, formația lui Costin Lazăr, cu 2-0 în manșa tur din turul III preliminar al Ligii Campionilor.

sursa foto

Articolul precedentMonica Niculescu, ”Lucky Winner” la Cincinnati, se califică în turul II!
Articolul următorGalerie Foto: Scoţienii au luat cu asalt Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here