Messi versus Cristiano Ronaldo

11
589

Fără nici o urmă de îndoială, finala de la Roma va decide, pe lângă titlul de campioană a Europei, și viitorul Balon de Aur. Messi sau Cristiano Ronaldo? Unii spun că Messi, alții că Ronaldo, puțini știu însă argentinianul Barcelonei este în statistici mult peste portughez. La numărul de goluri marcate, la pase decisive, la ocazii de gol, la pase complete sau eficacitate, probabil cel mai important punct. Se vede clar că unul este stângaci, iar altul se bazează mai mult pe piciorul drept, însă jucătorul Barcelonei domină clar statistica. Cifrele vorbesc singure.

S-a vorbit mult că e puțin nedrept ca finalele turneelor să fie decisive în momentul în care se anunță titlul de cel mai bun jucător, că premiul ar trebui acordat pentru întreg sezonul, însă astea sunt regulile nescrise ale fotbalului: în cazul în care Cristiano Ronaldo ar marca două goluri în finala de la Roma, toată munca lui Messi nu ar valora decât pentru o medalie de argint. La fel și viceversa. Corect?

Articolul precedentLiga Campionilor: Cum au ajuns in finala ( + Rezumate Video ):
Articolul următorGoluri de legendă: Lee Sharpe în Manchester United – Barcelona 2-2 ( 1994-1995 )

11 COMENTARII

  1. Messi, clar ! indiferent de scor !nu doar pt ca nu-mi plac “gelatzii” si “fitzosii” de tipul lui Cristiano Ronaldo.Messi nu e Maradonna si, asta e bine ! Pt ca multi compara unele valori actual;e cu cele din trecut, uitand ca fiecare are stilul sau !Messi nici nu trebuie comparat cu nimeni, impunandu-si propriul stil, de pe la 14-15 ani din cate stiu eu, la un club de la care n-are dc sa plece vreodata !Messi pt modestia aratata cand marca un gol, Messi pt bucuria ce-o radiaza siesi, coechiperilor si noaua, publicului !Meesi pt ca am o slabiciune pt fotbalistii argentinieni, ce-i consider mult peste cei brazilieni !Ma opresc aici, pt mie Messi a castigat deja o confruntare in care nu stiu daca s-a implicat, precum o face Cr Ronaldo ce pare a fi avid dupa titluri, glorie, reclame si bani. Uitand ca, pana la urma, jocul de fotbal apare din bucuria de a vraji cu mingea si a te integra in jocul echipei, nu a iesi tu in fata ! Si, nu neaparat catin si cu Barca, ma facut aceste afirmatii ! Va fi o finala interesanta, cea fireasca, si Man Utd are o echipa buna. Doar ca Barca pluteste si viseaza mai frumos !Bafta ! 😉

  2. o sa-mi permit sa iau si eu statistica ta de azi, poate fuck si eu maine o postare ! e f interesanta ! si blogul ed altfel, il urmaresc constant de ceva vreme !;)

  3. Mestere, iti spun din nou ce esti in mare eroare si mai si dezinformezi.Messi a dat 8 goluri mari si late in CL.Statistica ta este campionat + CL….corecteaza si tu ……

  4. de fiecare data cand ma uit la un meci al barcelonei ca sa vad si eu de ce il tot lauda astia pe mesii il remarc pe…Xavi. Messi e undeva la nivelul lui Iniesta dar mult sub Xavi.

  5. ma pis pe ronaldo ii de cacat!se crede prea important…messi are carcacter si este de 3 ori mai bun ca ronaldo pizdi

  6. amandoi sunt dou jucatori extraordinare in aceeasi generatie . de acum incolo ei isi vor imparti baloanele de aur .lumea e impartita in 2 tabere messi care are un dribling si un simt al portii fantastic +modestie si bun simt si cristiano ronaldo un jucator complet cu driblinguri mai putin spectaculoase dar egoist. eu zic sa nu mai folosim jigniri si sa tinem atatea controverse pe bloguri , situri , sa ne injuram ci sa ne bucuram de fotbalul pe care cei doi jucatori ni-l ofera .multumim messi multumim ronaldo . a-ti realizat un blog de fotbal nu de scandaluri si cancanuri ceea ce ar trbui sa fie si siturile si ziarele nationale gsp si prosport :(( .

  7. cristiano ronaldo cel mai tare sa ma pis sa ma cac pe messi daca messi e mai tare de ce el nu a cistigat balonul de aur CR7 nu are un futbolist cu care poate fi comparat

  8. amandoi sunt dou jucatori extraordinare in aceeasi generatie . de acum incolo ei isi vor imparti baloanele de aur .lumea e impartita in 2 tabere messi care are un dribling si un simt al portii fantastic +modestie si bun simt si cristiano ronaldo un jucator complet cu driblinguri mai putin spectaculoase dar egoist. eu zic sa nu mai folosim jigniri si sa tinem atatea controverse pe bloguri , situri , sa ne injuram ci sa ne bucuram de fotbalul pe care cei doi jucatori ni-l ofera .multumim messi multumim ronaldo . a-ti realizat un blog de fotbal nu de scandaluri si cancanuri ceea ce ar trbui sa fie si siturile si ziarele nationale gsp si prosport :(( .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here