Messi, Iniesta și Cristiano Ronaldo, candidați la Balonul de Aur 2013

0
1470
  • Încă un an în care fotbalul spaniol rade tot la nivel de premii individuale în fața celorlalte campionate europene.

FIFA a anunțat azi, într-o conferință de presă ținută în Sao Paulo, numele finaliștilor candidați la câștigarea Balonului de Aur 2012. Ei sunt, Lionel Messi, Andres Iniesta și Cristiano Ronaldo la premiul masculin și Marta ( Brazilia), Alex Morgan ( SUA ) și Abby Wambach ( SUA ) la feminin.

Messi țintește către recordul primului fotbalist care ar câștiga de patru ori consecutiv Balonul de Aur,  Iniesta ar deveni al doilea spaniol din istorie care ar câștiga acest trofeu după cel obținut de către Luis Suarez în 1960, în timp ce Ronaldo încearcă să pună punct supremației instalate de către Messi în ultimele sezoane.

La titlul de cel mai bun antrenor al anului candidează Vincente del Bosue, Pep Guardiola și Jose Mourinho, în timp ce în fotbalul feminin cel mai bun antrenor va fi ales dintre Bruno Bini ( Franța ), Norio Sasaki ( Japonia ) și Pia Sundhage ( Suedia ).

Pentru premiul acordat celui mai frumos gol marcat în 2012, au mai rămas în cursă golurile marcate de Falcao, Stoch și Neymar.

Premiile se vor acorda in gala anuală organizată de FIFA pe 7 ianuarie 2013 în Sala Congreselor din Zurich. Ceremonia va fi transmisă live pe Youtube.

Articolul precedentFerrari cere explicații de la FIA
Articolul următorA început lupta pentru Mario Götze ! United sau Arsenal ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here