Meciurile în care Pele a întrat în poartă

0
1859

Pele este unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie dacă nu chiar cel mai mare sau cel puțin al doilea, după Maradona. Lumea este împărțită între cei doi, Pele și Maradona. Probabil că lumea fotbalului se va mai diviza încă o dată după retragerea lui Messi și Cristiano Ronaldo. Cert este însă faptul că întotdeauna Pele și Maradona vor reprezenta două repere pentru a fi socotit “cel mai bun”.

Ceva mai puțin știut despre fostul mare fotbalist brazilian este faptul că acesta a fost și un bun portar și chiar a apărat în patru meciuri poarta echipei Santos. În cele 4 partide a primit un singur gol. Se întâmpla în chiar primul meci când a intrat în poartă. Este vorba mai exact despre un meci de campionat jucat pe 4 noiembrie 1959 între Santos și formația Comercial. În minutul 64 al meciului, portarul lui Santos, Lala, s-a accidentat și nu a mai putut continua partida. Locul său în poartă a fost luat de nimeni altul decât Pele, care, la momentul respectiv avea 19 ani. Din păcate pentru el, a primit un gol însă echipa sa a reușit să câștige cu 4-2.

Experiența lui Pele în poartă avea să se îmbogățească 5 ani mai târziu însă într-un meci cu o miză mult mai mare. Pe 19 ianuarie 1964, Santos se bătea cu Gremio pentru un loc în semifinala Cupei Braziliei. În minutul 41, portarul lui Santos, Gylmar fusese eliminat iar locul acestuia între buturi a intrat Pele, care până în acel minut reușise să marcheze 3 goluri! Pele nu a făcut figurație. potrivit cronicii, acesta a avut două intervenții importante și a reușit să mențină poarta intactă. Santos a câștigat cu 4-3 și s-a calificat în semifinale.

Pele vs Gremio

Pele a mai intrat în poartă în două rânduri însă ambele meciuri au fost amicale: în 1969 cu Botafogo și în 1973 cu Baltimore Boys.

Data Meci Competiție
04.11.1959 Santos 4-2 Comercial Campionat
19.01.1964 Santos 4-3 Gremio Cupă
14.11.1969 Santos 3-0 Botafogo Amical
19.06.1973 Santos 4-0 Baltimore Boys Amical
Articolul precedent#PronoLiga1! Lider solitar după ultima etapă din 2020
Articolul următorLev Yashin a câștigat Cupa URSS în 1953 la… hochei pe gheață!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here