Primul meci internațional din istoria naționalei Turciei s-a jucat pe 26 octombrie 1923 pe Stadionul Taksim din Istanbul în fața a peste 7.000 de spectatori.
Oponenta turcilor din acel meci a fost echipa națională de fotbal a României! Pentru noi era al 6-lea meci internațional din istorie însă echipa care a jucat la Istanbul era formată în totalitate din debutanți, inclusiv selecționerul. Venus București a avut cei mai jucători, trei, apoi MTK Tg. Mureș, Brașovia cu câte doi fiecare iar Olympia București, Tricolor București, Maccabi Cernăuți și Polonia Cernăuți cu câte unul fiecare. 
Noi am deschis scorul în minutul 20 prin jucătorul celor de la Maccabi Cernăuți, Isidor Gansl. Turcii au egalat 8 minute mai târziu prin Zeki stabilind scorul la pauză, 1-1. Același Gansl marca golul său cu numărul doi în minutul 53. Avantajul nu a durat decât 20 de minute, turcii reușind să restabilească egalitatea pentru a doua oară în minutul 73 prin Sabih, stabilind și scorul final, 2:2.
Meci amical, 26 octombrie 1923
TURCIA 2 2 ROMÂNIA
Stadion Taksim, Istanbul
Nedim Hans Paulini Olympia București
Hasan Kîmil Dumitru Vesianu (C) Venus Bucuresti
Cafer Atanasie Protopopescu Tricolor București
Nihat Leopold Tritschi II Brașovia Brașov
Ismet Tudor Florian Venus București
Baron Feyzi Mircea Teclu Venus București
Emin Adalbert Nuridschany MTK Tg. Mureș
Alaettin Oscar Robert Tritschi Brașovia Brașov
Zeki Isidor Gansl Maccabi Cernauți
Sabih Iosif Klein Polonia Cernăuți
Bedri Samuel Deutsch MTK Tg. Mureș
Selecționeri
Izmet Hassam Costel Rădulescu
Articolul precedentO nouă etapă, un nou lider
Articolul următorMisiune dificilă pentru Gâlcă
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here