Meciuri memorabile: Poli Timișoara 2-0 Atletico Madrid (Cupa UEFA 1990)

0
6590

poli 2-0 atletico

Într-o perioadă dominată de Steaua și Dinamo, Poli Timișoara a reușit să termine sezonul 1989/1990 pe locul 5, poziție care le-a asigurat bănățenilor prezența în Cupa UEFA. Dinamo câștigase campionat la doar un punct diferență de Steaua iar Universitatea Craiova și Petrolul terminau pe locurile 3, respectiv 4.

Politehnica Timișoara urma să întâlnească Atletico Madrid pe 19 septembrie 1990 în primul tur al Cupei UEFA. Manșa tur s-a disputat pe Stadionul Dan Păltinișanu (1 Mai la vremea respectivă) în fața a peste 35 de mii de spectatori. Antrenorul  Politehnicii, Constantin Rădulescu a început partida cu următorul 11:

1. Dumitru Jipa (portar)
2. Constantin Varga
3. Gheorghe Adrian Crăciun
4. Adrian Stoicov
5. Adrian Petru Bungău
6. Petru Andreas
7. Cristian China
8. Sorin Vlaicu
9. Călin Rosenblum
10. Ion Timofte
11. Octavian Popescu

Pe banca de rezerve se aflau:

12. Ioan Almășan (portar)
13. Florin Bătrânu
14. Vasile Ionuț
15. Nicolae Daniel Mânăilă
16. Ionel Aurel Bărbosu

Poli a început mai bine partida și primele ocazii au fost trecute în contul alb-violeților. Prima repriză a fost una echilibrată cu ocazii la ambele porți. Înainte de finalul primei reprize, China este faultat în careu și centralul întâlnirii, turcul Yusuf Namoglu dictează lovitură de la 11 metri pentru timișoreni. Bungău înscrie și Poli conducea cu 1-0 la pauză. Avantajul minim de pe tabelă s-a menținut până în minutul 62 când Octavian Popescu trimite cu capul în poarta lui Gomez o minge centrată de Vlaicu de pe partea dreaptă.

 

Poli a pierdut returul de pe Vicente Calderon cu 1-0 dar s-a calificat în turul următor cu scorul general de 2-1. În turul 2, timișorenii au fost eliminați de portughezii de la Sporting cu scorul general de 7-2.

Articolul precedentJonglerii cu capul în vestiar
Articolul următorA salvat un gol ca și primit după o execuție de Kung-Fu!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here