Meciuri memorabile: Liverpool vs. Dinamo, Semifinala Cupei Campionilor, 1983/84

0
8769

Pe 14 septembrie 1983, Dinamo București începea cea mai bună campanie europeană din istoria clubului! Campioana României de la acea vreme ajungea până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni (Liga Campionilor de azi) devenind prima formație românească care a ajuns atât de departe în cupele europene! 

După ce a trecut de Kuusysi Lahti (4-0 la general), Hamburg (5-3 la general) și Dinamo Minsk (2-1 la general), Dinamo întâlnea puternica echipă a celor de la Liverpool pentru un loc în finala Cupei Campionilor. Manșa tur a avut loc pe Anfield în fața a peste 35 de mii de spectatori. Campioana României a făcut un joc foarte bun însă a pierdut la limită cu scoru de 1-0. Unicul gol a fost marcat de Sammy Lee în minutul 25.

Ocazia imensă ratată de dinamoviști la scorul de 0-0:

Antrenorul Nicolae Nicușor Dumitru începea partida cu următorul 11: Dumitru Moraru (portar), Ion Marin, Nicolae Alexandru, Mircea Rednic, Nelu Stănescu, Ioan Andone, Marin Dragnea, Lică Movilă, Ionel Augustin, Costel Orac și Cornel Țălnar. Au mai jucat Ghoerghe Mulțescu și Gheorghe Iamandi. Au rămas pe banca de rezerve: Ovidiu Barba și Constantin Eftimescu (ambii portari), Liviu Baicea, Ioan Mărginean, Alexandru Custov, Grațian Mooldovan, Răzvan Dima, Iulius Nemțeanu și Viorel Turcu.

De partea cealaltă, Joseph Fagan trimitea în teren următorul 11: Bruce Grobbelaar (portar), Alan Kennedy, Phil Neal, Alan Hansen, Mark Lawrenson, Sammy Lee, Graeme Souness, Ronnie Whelan, Kenny Dalglish, Craig Johnston și Ian Rush.

REZUMAT VIDEO
Articolul precedent#PronoLiga1! Returul începe cu doi lideri și un podium aglomerat. Urmează etapa a 15-a!
Articolul următorDivizia A, sezonul 1997/98: titlul decis în ultima etapă (Universitatea Craiova – RAPID și STEAUA – Gloria Bistrița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here