Meciuri memorabile: Corvinul Hunedoara – Steaua 3-1 (9 martie, 1986)

0
2198
Corvinul Steaua 3-1
Corvinul – Steaua 3-1 / 9 martie, 1986

Unul dintre meciurile de referință ale marii echipe hunedorene este fără doar și poate, victoria obținută împotriva viitoarei câștigătoarea a Cupei Campionilor Europeni, Steaua București. Pe un stadion plin ochi, Corvinul tranșa victoria după primele 45 de minute îndeplinând și celebra “normă hunedoreană” (3 goluri pe meci). Sub uralele celor 20.000 de spectatori, Michael Klein, Dorin Mateuț, Romulus Gabor și compania, făceau spectacol pe teren! 

Cronica meciului apărută în ziarul Sportul, luni, 10 martie, 1986

Corvinul Steaua 1986
Prima pagină a ziarului Sportul, luni, 10 martie, 1986

Corvinul și-a îndeplinit și astăzi “norma” de minimum 3 goluri marcate în meciurile disputate acasă. Și asta în dauna liderului campionatului, Steaua, care înregistrează astfel prima sa înfrângere. Jocul a fost, nu numai de mare angajament, dar – în primele 45 de minute – și de o foarte bună calitate. Și când spunem aceasta, ne referim la formația hunedoreană, care a realizat un fotbal foarte bun, în viteză, cu precizie în șuturi, cele 3 goluri, dar cu deosebire cele semnate de Mateuț, fiind demne de orice retrospectivă anuală. În schimb, Steaua a manifestat și azi aceleași carențe ca și în partida de miercuri, imprecizia șuturilor fiind și de data aceasta în prim-plan. Cu toate că militarii au avut la dispoziție un teren foarte bune, uscat, ei nu au mai desfășurat jocul cu care ne obișnuiseră în toamnă. Corvinul merită aplauze și pentru facptul că, jucând fără doi titulari (Dubinciuc – indisponibil și Cojocaru – suspendat), a găsit înlocuitori pe măsură în tinerii jucători Stroia (încă junior) – pe postul de libero și Badea – vârf al liniei de atac, primul dintre ei dând satisfacție totală.

Încă de la început, jocul are faze de mare spectacol și în min. 16 se deschide scorul. Klein este faultat, tot el execută lovitura liberă spre Mateuț, care șutează imparabil de la 20 m. Două minute mai târziu, Steaua va egala printr-un penalty acordat la un fault al lui Stroia asupra lui Belodedici, lovitura la 11 m fiind transformată de Majearu. Mateuț are golul al doilea în vârful bocancului în min. 23, în urma unei combinații cu Badea, da tot Mateuț va reuși să înscrie în min 25, șutând puternic, prin surprindere, de la aproape 25 m. în stânga lui Duckadam, rămas spectator.

Și în continuarea va ataca tot Corvinul, hunedorenii deținând inițiativa materializată în min. 40 de Gabor, care înscrie cu capul la centrarea lui Klein, în toată această perioadă, Steaua s-a văzut destul de puțin în ofensivă, dar după pauză, ea va ataca cu aplomb, fiind în avantaj substanțial față de gazde în ceea ce privește numărul șuturilor expediate spre poarta lui Ioniță. Dar, așa cum am mai spus, imprecizia îi va împiedica pe bucureșteni să mai înscrie vreun gol, deși Belodedici (min. 72), Bölöni (min. 77) și Pițurcă (min. 82) s-au aflat în poziții bune. Spre final, Corvinul, revine în atac însă tabela rămâne neschimbată.

Corvinul Steaua
Ziarul Sportul, 10 martie 1986

 

Câteva fotografii de la acest meci + cronică, pe Corvinistii!

Articolul precedent#PronoLiga1. MEGA-Evadare a liderului după MEGA-Etapă. Urmează runda a 30-a
Articolul următorFotbaliști de legendă: Augustin Deleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here