Meciuri memorabile: Benfica 2-0 Steaua, semifinalele Cupei Campionilor 1987/88

1
4405

Era primăvara anului 1988 și Steaua se pregătea de semifinalele Cupei Campionilor Europeni, la distanță de doi ani de triumful de la Sevilla. Până în această fază, roş-albaștrii trecuseră de MTK Budapesta, Omonia Nicosia şi Glasgow Rangers.

Adversarul din penultimul act avea să fie campioana Portugaliei, Benfica Lisabona. Lusitanii făcuseră istorie în anii ’60, perioadă în care cuceriseră trofeul de două ori (1961, 1962) şi pierduseră alte trei finale (1963, 1965, 1968). dar trecuseră deja douăzeci de ani de la ultima finală, astfel că portughezii ţinteau prezenţa în ultimul act cu orice preţ.

Meciul tur de la Bucureşti s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, astfel că revanșa de la Lisabona avea să decidă care dintre echipe avea să meargă în marea finală. Deşi au evoluat destul de bine pe Estadio da Luz, având inclusiv o bară, Hagi & co. au fost învinşi cu 2-0, rezultat care a produs o adevărată nebunie pe străzile capitalei Portugaliei.


Benfica avea însă să piardă finala CCE din 1988 dramatic, la loviturile de departajare, în faţa olandezilor de la PSV Eindhoven, echipă antrenată de un anume Guus Hiddink. În caz că vă spune ceva acest nume.

BENFICA: Silvino (GK) Álvaro, António Veloso, Dito, Mozer, Diamantino, Elzo, Pacheco (88′ Chalana), Chiquinho, Mats Magnusson (75′ Shéu), Rui Águas.
Antrenor: Toni

STEAUA: Gheorghe Liliac (GK), Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ştefan Iovan, Gheorghe Popescu (72′ Mihail Majearu), Nicolae Ungureanu, Gheorghe Hagi, Tudorel Stoica (C), Gabi Balint (60′ Lucian Bălan), Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă.
Antrenor: Anghel Iordănescu

Articolul precedent#PronoLiga1. Liderul mai pierde din avans. Urmează runda 25-a
Articolul următorGoluri marcate de Adrian Ilie pentru Galatasaray (1996-1998)

1 COMENTARIU

  1. Golurile echipei portugheze au fost marcate de Ruy Aguas, în minutele 22 și 33.
    Numele exact al antrenorului lui Benfica este Antonio OLIVEIRA „ Toni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here