Meciuri memorabile: Bayern Munchen 1-1 Universitatea Craiova, Cupa Campionilor Europeni, 1981/1982

1
5851

În sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, ediția 1981/1982, Universitatea Craiova a întâlnit puternica formație germană, Bayern Munchen. Turul s-a jucat la Craiova la data de 3 martie 1982 pe Stadionul Central în fața a aproximativ 40.000 de spectatori. Returul s-a disputat pe Olympiastadion din Munchen în fața a 8000 de spectatori pe 17 martie.

În prima manșă, oltenii au pierdut cu 2-0. Golurile bavarezilor au fost marcate de Paul Breitner (min. 7) și Karl-Heinz Rummenige (min. 20). Returul din Germania a fost unul deschis oricărui rezultat, astfel că oltenii au încercat să profite mergând la Munchen cu gandul că n-au nimic de pierdut.

Tehnicianul oltenilor, Constantin Oteț a început partida retur cu următorul 11: Gabriel Boldici, Nicolae Ungureanu, Nicolae Tilihoi, Costică Ștefănescu (căpitanul echipei), Nicolae Negrilă, Aurel Țicleanu, Ion Geolgău, Costică Donose, Sorin Cârțu, Rodion Cămătaru și Ilie Balaci. Au mai fost introduși Mircea Irimescu în locul lui Cămătaru din minutul 60 și Grigore Ciupitu în locul lui Geolgău în minutul 89.

De partea cealalată, Pal Csernai începea cu Manfred Muller, Kurt Niedermayer, Udo Horsman, Bertram Bierelorzer, Klaus Augenthaler, Wlofgang Kraus, Bbernd Burnberger, Wolfgang Dremmler, Paul Breitner (căpitanul echipei), Karl-Heinz Rummenige și Dieter Hoenes. În minutul 21, Reinhold Mathy l-a înlocuit pe Rummenige în urma unei accidentări.

Partida s-a terminat cu scorul de 1-1. Hoenes a deschis scorul pentru germani în minutul 21 iar Geolgău a egalat 9 minute mai târziu. Bayern se califica în seminfinale după 3-1 la general cu Unviersitatea Craiova. Echipa din Munchen avea să joace finala acelei ediții de Cupa Campionilor pe care o pierde însă în fața englezilor de la Aston Villa cu 1-0.

Articolul precedentMeciuri Memorabile: Petrolul 3-1 Liverpool, 12 octombrie 1966
Articolul următorMeciuri memorabile: Anglia 1-1 România, 15 ianuarie 1969 (amical)
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here