Matteo Politi, alias Doctor Matthew Mode, este pretutindeni și în fotbalul românesc!

1
1556

matteo politiO mega-știre bântuie de mai bine de 24 de ore toată media românească. Un anume Matteo Politi, cunoscut în breasla medicilor ca Doctor Matthew Mode, italian prin vene, ar fi operat în ”spitale de top” din România (cum naiba să fie de top, când ele acceptă un parcagiu?) În realitate, se pare că Matteo Politi (38 de ani) avea doar 8 clase absolvite, iar ultima lui meserie documentată este aceea de valet de parcare. Din școala generală, nea Politi a trecut direct pe mutrele proastelor din România. Cică acesta s-ar fi specializat pe operații estetice.

Imediat după ce am auzit această informație, am găsit și explicația acelor hidoșenii, că femei sau bărbați nu le putem spune, care apar zi de zi, seară de seară, la televiziunile de top din România. Când treci prin bisturiul lui Matteo Politi, aka Doctor Matthew ”Fake” Mode, e normal să ai bustul cât Milka, buzele cât un dos slăninos de porc și dinții ca Black Beauty. Dar nu despre asta vrem să vorbim, că doar nu ne-am transformat în blog de beauty și alte mizerii, ci de asemănările dintre Matteo Politi, varianta medicală, și multitudinea de Matteo Politi pe care îi găsim în fotbalul românesc.

După cum spuneam mai sus și după cum ați văzut probabil pe toate canalele media din România, nenea Matteo Politi, cu doar 8 clase pe ”diplomă”, tăia și tranșa pe pielea fraierilor și fraierelor de pe plaiurile mioritice. La auzul acestei vești, majoritatea a exclamat: ”Dar, vai, cum se poate așa ceva? Cu doar 8 clase să lucrezi în medicină?” Exact aceeași majoritate este cea care, tot la 4-5 ani, votează în fruntea țării: agramați, analfabeți, bețivi, impostori, curve, amante, etc. Dar să nu divagăm din nou. Noi vrem să-l aducem pe Matteo Politi în fotbalul românesc. Dacă ăsta avea 8 clase și opera, în fotbalul românesc avem personaje fără ”clase” care conduc, care joacă și care bagă în groapă acest sport minunat…pe la alții.

Să-i vedem pe cei mai renumiți Matteo Politi care viețuiesc în fotbalul românesc:

Matteo Politi domină FRF-ul! L-am văzut ”operând” la meciul Muntenegru-România

Deja știm contextul. România a câștigat cu 1-0 în Muntenegru, în ultima partidă din Liga Națiunilor, rezultat insuficient pentru a face diferența. Naționala, ghidată de demagogul Răzvan Burleanu, a terminat grupa pe locul secund, însă nu a prins topul celor mai bune două locuri 2 care ne-ar fi permis să fim în urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Diferența a fost făcută de un singur gol, gol pe care dacă l-am mai fi marcat la Podgorica am fi trecut peste Israel şi Ungaria, suficient pentru atingerea obiectivului.

”Tricolorii” lui Contra nici măcar nu au forțat victoria la două goluri diferență. De ce? Pentru că la FRF e plin de Matteo Politi. Staff-ul naționalei nu a transmis fotbaliștilor adevărata miză a meciului cu Muntenegru, adică victoria la două goluri diferența. Chiar dacă ”federalii” au încercat să încălzească bisturiul după meci, jucătorii au spus adevărul: ”Noi n-am știut din teren, am încercat să marcăm, dar atât ne-a ieșit azi”. De altfel, FRF și-a demonstrat cele ”8 clase” și pe site-ul oficial. În blogul din ziua meciului, FRF nota: “Avem nevoie de o victorie cu 2-1 sau la diferență mai mare și ca Scoția să învingă Israel în Grupa 1”. Ceea ce este greșit. Cu o victorie la Muntenegru, scor 2-1, și cu o victorie a Scoției, “tricolorii” nu ar fi rămas în urna a treia pentru preliminarii.

Matteo Politi este patron la FCSB

Gigi Becali nu și-a ascuns niciodată originile, declarând în dese ocazii că îi place să plimbe oile, să le mulgă, să…ce mai, îi place să fie cioban. Din păcate pentru clubul Steaua, acum devenit FC FCSB SA, adică nimic, Becali și-a impus ”calitățile” și la echipa de fotbal. De la ieșirea de la Jilava, omul cu ”8 clase” de la FCSB, acest Matteo Politi cu mai mulți bani, a distrus echipa puțin câte de puțin.

FCSB, cu Becali la cârmă, a devenit o glumă de echipă în ultimele sezoane. Patronul, cu ale sale abilități contestabile, este principalul vinovat. Deși nu e antrenor, Gigi antrenează. A antrenat cu Reghecampf, l-a făcut preș pe Dică și acum se pregătește să-l schimbe și pe Teja.

Lipsa ”claselor” lui Becali se vede cel mai bine când ne uităm pe lotul FCSB, acolo unde nu există fundași, nu există portari și nu există mijlocași de valoare care să-i înlocuiască pe cei accidentați sau pe cei ieșiți din formă.

Matteo Politi a fost antrenor la FCSB (I)

Fără bacalaureat, Mirel Rădoi a semnat în 2015 cu FCSB, fosta Steaua, crezând că poate să facă ceva la clubul lui Gigi Becali, nașul. Dar, când pe lângă bacalaureat tu nu ai nici măcar un minut antrenat altundeva, eșecul vine garantat. Rădoi nu a ”operat” mult la FCSB. A adunat cât pentru o ciorbă: 29 de meciuri: 12 victorii – 8 egaluri – 9 înfrângeri, 35 de goluri marcate, 32 de goluri primite.

Matteo Politi a fost antrenor la FCSB (II)

Pe la FCSB și-a făcut ucenicia și colegul lui Mirel Rădoi din ”Generația Boro”, Nicolae Dică. Acesta a fost adus de Gigi Becali direct din Liga a 3-a, de la SCM Pitești, metamorfozată în actuala FC Argeș. Deși el striga în gura mare, pe unde prindea vreun microfon, că e antrenor la Steaua, în realitatea Dică nu era decât un destinatar de WhatsApp.
Înainte de meciuri i se făcea echipa. După meciuri i se scoteau din echipă/introduși în echipă fel și fel de jucători. La pauzele meciurilor i se trimiteau mesaje cu fel și fel de schimbări. Despre Nicolae Dică putem afirma că a fost un antrenor nu doar cu puține clase, precum Politi, ci și un antrenor fără clasă. Când ai clasă, dragă antrenorului, nu accepți să fii sluga ăluia cu oile.

Matteo Politi pare că antrenează și acum la FCSB 

După Rădoi și Dică, la FCSB pare că a ajuns un alt Doctor Matthew Mode. Îl cheamă Mihai Teja, vine de la Gaz Metan Mediaș, nu zice nimic, tace și ascultă de stăpânul Becali. Și fără Becali, Teja ne-a arătat ce de ”clase” are. A ajuns într-atât de joc încât să înceapă un meci de fotbal cu Raul Rusescu titular! Hey, dragă Mihai, Rusescu era slab și când era bun. Acum e slab și tu joci cu el titular. Pe bune???

Matteo Politi este și patron la Dinamo

Ionuț Negoiţă, omul cu frigiderul plin din ”Groapă”, a devenit acționar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de “câteva milioane” de euro, un pachet de 30 la sută din acțiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoș Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea. Cu el la timonă, Dinamo s-a salvat administrativ, însă a murit din punct de vedere fotbalistic.

Cu Negoiță la butoane, Dinamo a devenit sursa de transferuri a celor de la FCSB, odinioară rivala de moarte. Și, cu Negoiță în lojă. Dinamo trăiește rușine după rușine. Câinii nu numai că nu prind Europa, dar luptă an de an pentru evitarea matineului.

Matteo Politi se pregătește că preia CFR Cluj

CFR Cluj este cea mai solidă echipă din Liga 1. Nu are adversari și are un avans uriaș în frunte. Cu toate acestea, remiza de sâmbătă cu Hermannstadt, 1-1, pare să fi creat o situație ”balcanică” la campioana en-titre a Ligii 1. Postul lui Toni Conceicao, aflat mereu într-o stare de nesiguranță, ar fi din nou pus în pericol. Matteo Politi din Gruia, alias  Neluțu Varga l-ar fi și demis pe Conceicao, se zice la ziar, însă doar pentru o oră.

Nu băgăm mâna în foc că e adevărat zvonul, însă băgăm mâna pentru ideea că în fruntea CFR-ului nu prea avem multe clase. Am văzut în trecutul îndepărtat comportamentul șefilor cu o mulțime de antrenori, am văzut în trecutul apropiat cu Edi Iordănescu. Și probabil vom mai vedea și în viitorul nu prea îndepărtat. Poate Dan Petrescu e liber, nea Nelu!

Articolul precedentLiga 1, cronica etapei a 22-a! Teja, antrenor principal la FCSB pentru 90 de minute! ”Cel de sus” revine în iarbă
Articolul următorAdevărul despre sport

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here