Mateş Box-to-Box: Clasamentul transferurilor verii 2013 în Premier League. Locul 19: Hull City

0
1086

hull

O nou-promovată, cu 11 achiziţii făcute în această vară, dar cu un nivel al calităţii relativ modest între numele care s-au alăturat lotului ce reuşea revenirea în Premier League după 3 sezoane de absenţă.

Totuşi, Steve Bruce a reuşit să devină noul manager idolatrizat de fanii “tigrilor”, după cel mai recent erou de pe bancă: Phil Brown. 

Fanii Hull City ţin bine minte precedenta revenire în Premier League, sezonul 2008-2009. Două elemente au fost esenţiale în reuşita menţinerii echipei în prima ligă:

explozia brazilianului Geovanni: o adevărată revelaţie la 28 de ani, mijlocaşul marcând în debutul sezonului într-o serie de meciuri memorabile făcute de Hull: victorie cu 2-1 pe Emirates cu Arsenal, urmată de o victorie cu 1-0 pe White Hart Lane cu Tottenham, înfrângere dramatică cu 4-3 pe Old Trafford cu Manchester United sau un egal de 2-2 pe teren propriu cu o echipă Manchester City care tocmai începea revoluţia financiară şi îl avea deja pe Robinho titular.

nebunia managerului Phil Brown: tupeul de a juca un fotbal spectaculos chiar în faţa marilor nume din Premier League, de a ataca, de a căuta chiar victoria; un manager carismatic, care a marcat şi un episod de colecţie pe 26 decembrie 2008 în deplasarea de la Manchester City: echipa lui fiind condusă cu 4-0 la pauză, nu şi-a mai dus elevii la vestiare, ci a ţinut şedinţa tehnică în faţa fanilor care făcuseră deplasarea cu echipa.

Acum, fanii sunt încrezători că au un nou Geovanni la echipă, în persoana nigerianului Sone Aluko (24 ani), un jucător ce a reuşit 8 goluri şi 4 pase de gol în cele 23 de partide jucate în Championship în sezonul trecut, după sosirea de la Glasgow Rangers. Exploziv, extrem de rapid, atacantul putea să dea lovitura chiar în cel mai recent meci jucat, deplasarea de la Manchester City (0-2), în care la scorul de 0-0 în prima repriză a scăpat singur spre poarta lui Joe Hart, dar şutul lui a trimis mingea de puţin alături.

Steve Bruce a încercat să adauge experienţă în lot prin transferurile făcute în această vară, optând pentru jucători care aveau meciuri de primă jucate în campionatele de provenienţă: Figueroa (Wigan), Livermore şi Huddlestone (Tottenham), Sagbo (Evian) sau Graham (Sunderland). Chiar şi aşa, fanii Hull City au mai degrabă speranţa că vor putea evita retrogradarea, în niciun caz vreun obiectiv mai îndrăzneţ.

În încheiere: Hull City are nevoie de un Sagbo prolific, de un Graham care să se apropie mai mult de Graham de la Swansea decât de Graham de la Sunderland, de un Aluko ce să trateze foarte concentrat fiecare şansă care i se iveşte şi, nu în ultimul rând, de mult noroc. Cu cât mai puţine condiţii bifate în lista anterioară, cu atât mai puţine şansele de supravieţuire a echipei în Premier League.

hull2

Articolul precedentWawrinka învinge un dezamăgitor Berdych și se califică în sferturi
Articolul următorCancellara defilează la contratimp! Nibali redevine lider
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here