Marocul pregătește a 6-a candidatură pentru organizarea unui Campionat Mondial

0
2340

La doar o lună după ce au pierdut alegerile pentru organizarea Campionatului Mondial din 2026, marocanii candidează din nou, sperând să obținuă voturile necesare pentru organizarea turneul final din 2030. Pentru a-și spori șansele, Marocul nu va candida singură ci împreună cu Tunisia și Algeria.

Maroc 2026
Foto: qz.com

Președintele Federației Tunisiene de Fotbal, Wadie Jary a susținut că deocamdată nu a primit nicio o ofertă concretă din partea Marocului dar a confirmat că Tunisia se arată deschisă unei astfel de colaborări și chiar ar dori s-o pună în practică. Din partea algerienilor, Ministrul Sporturilor, Mohamed Hattab a anunțat că pentru moment, țara sa va studia dacă candidatura va fi realizabilă.

Marocul, Tunisia și Algeria va avea de înfruntat o contra-candidatatură importantă venită din America de Sud. Argentina, Uruguay și Paragauay și-ar putea înscrie de asemenea candidatura, sud-americanii dorind să marcheze astfel centenarul Campioantului Mondial. Uruguay organiza primul Mondial din istoria în 1930.

Uruguay Argentina Paraguay 2030
Foto: wikimedia.org

În cazul în care ar cadida pentru organizare Mondialului din 2030, Marocul s-ar afla la ce-a de-a șasea încercare.

Articolul precedentTransferuri Liga1 2018/2019
Articolul următorFotbaliștii care joacă în Anglia au marcat cele mai multe goluri la Campionatul Mondial
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here