Mark Webber pleaca de la Red Bull

0
1190

webber vettel

Pilotul australian în vârstă de 37 de ani al celor de la Red Bull a anunțat că se va retrage la finalul acestui sezon din circuitul Formulei 1 urmând să devină pilotul noului program sportiv Porsche, program care include și participarea la legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Pe punctul de a împlini 37 de ani ( născut pe 27 august 1976 ), Webber este in acest moment cel mai vârstnic pilot din ”Marele Circ”, având peste 200 de curse la activ în cele 12 sezoane de când și-a făcut debutul în Formula 1, timp în care a câștigat nouă Mari Premii în alte 36 de ocazii terminând pe podium. Cele mai bune rezultate ale lui Webber sunt două locuri trei în clasamentul general la finalul sezoanelor 2010 și 2011.

Webber părăsește echipa RedBull după șapte ani de căsnicie, în cinci dintre ei trebuind să împartă camera cu Sebastian Vettel, o relație care s-a tot degradat de-a lungul timpului, punctul culminant fiind atins la începutul acestui sezon în timpul Marelui Premiu al Malaeziei, atunci când germanul a trecut peste ordinele de echipă pentru a își depăși colegul și a câștiga cursa. Webber i-a arătat degetul mijlociu în plină cursă, iar ulterior, pe podiumul de premiere, a refuzat să îl salute.

Plecarea lui Webber, anunțată la puțin timp după ce Vettel a semnat un nou contract cu RedBull, a fost anticipată de Flavio Briatore care  după cursa disputată în Asia spunea că relația dintre cei doi nu mai are viitor și că Webber va trebui să își caute o ieșire. A făcut-o, se duce la Porsche și lasă liber unul dintre cele mai dorite locuri de pe piață. Probabil că Vettel va avea un cuvânt de spus în privința numelui noului său coleg, Kimi Raikkonen fiind cel care, conform zvonurilor, ocupă pole-position-ul în cursa candidaților înscriși pentru adjudecarea acestui post .

Articolul precedentPulsul Ligii 1!
Articolul următorNa Li întrerupe seria de victorii a Simonei Halep! Cadanțu, învinsă de ”bunicuța” Date-Krumm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here