Marius Lăcătuș, perioada Fiorentina

0
8444

După o evoluție excelentă la Campionatul Mondial din Italia, Marius Lăcătuș a părăsit Steaua pentru a se transfera la Fiorentina, echipa care tocmai se despărțise de Roberto Baggio.

Marius Lăcătuș Fiorentina
Marius Lăcătuș – Fiorentina

Într-un interviu, antrenorul de atunci al formației toscane, brazilianul Sebastião Lazaroni, a dezvăluit că însuși patronul Cecchi Gori l-a vrut pe Lăcătuș. „Președintele Mario Cecchi Gori l-a iubit enorm. A insistat să-l aducă la echipă. De asemenea, Lăcătuș beneficia de încrederea suporterilor. Păcat că echipa suferea în acele vremuri, nu făcea performanță. A nimerit într-o perioadă de tranziție. Singurele valori de la Fiorentina erau Dunga și Lăcătuş. Echipa nu era la același nivel cu valoarea lui Lăcătuș. El era peste media formației. A fost prea mare pentru Fiorentina acelor vremuri! Din acest motiv, el și Dunga aveau cele mai mari salarii din echipă.”, a spus cel care condusese Brazilia la Mondialul din 1990.

Marius Lăcătuș a evolut în 21 de meciuri și a marcat 3 goluri, în 1991 transferându-se în Spania, la Real Oviedo. Motivele eșecului au fost explicate de același Lazaroni: „Situația a stat în felul următor: s-a schimbat echipa în anul în care am venit eu și Lăcătuș la Firenze. Au plecat Baggio, Batistini și au fost aduși jucători din Serie B și din Serie C. Aveam ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Din acest motiv, el a jucat pe postul de vârf avansat, deși era jucător de bandă. Îi plăcea mai mult să joace pe margini”.

Articolul precedentMeciuri de legendă: Ungaria 1-0 România, 13 mai 1981
Articolul următorFotbaliști de legendă: Ion Oblemenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here