Mari derbyuri: Derbi della Lanterna

0
643


A fost un week-end sufocat de acest, istoric de acum, Real Madrid – Barcelona 2-6,  și era să trec peste un alt mare derby ce s-a jucat în Europa. Nu are glamour precum cel spaniol, cu atât mai mult nu are audiența unui meci în care joacă Messi, Raul, Iniesta sau Casillas, nu se bazează pe campanii mediatice impresionante pe tot mapamondul, însă Genoa – Sampdoria este un mare derby al Europei, orice ar spune cârcotașii. Un derby încarcat de sentimente, un derby pe care Genova îl respiră cu săptămâni întregi înainte.

Genoa, este cel mai vechi club italian de fotbal, iar după cel de-al doilea război mondial, s-a născut, parcă pentru a amărî viața primei, Sampdoria. Așa a și fost. Sampdoria i-a nefericit de multe ori pe cei de la Genoa, statistica spunând clar că mezina orașului este echipa mai tare, în ceea ce este cunoscut sub numele de Derbyul Lanternei ( din cauza farului ce luminează portul ): 33 victorii Sampdoria, 24 Genoa, 42 remize. A fost momentul să se joace derbyul cu numărul 100.

Sampdoria a avut un sezon mediocru, lucru ce se vede și în clasament, acolo unde nu are nici o legătură nici cu retrogradarea, nici cu locurile de cupă europeană. Numai bine pentru ca în derby să le strice planurile dușmanilor din oraș, care se vor între cele mai bune patru echipe din Serie A. Ahhhh ..era să uit. Sampdoria este calificată în finala Cupei Italiei acolo unde se găsește cu Lazio după ce în semifinale a trecut de echipa lui Mourinho ( și Ionuț ).

Derbyul cu numărul 100 dintre cele două echipe ale orașului Genova nu a dezamăgit. S-a terminat 3-1 în favoarea suratei mai mari, grație unei prestații extraordinare a argentinianului Diego Milito care a marcat toate golurile formației sale. De remarcat atitudinea lui Cassano care nu a fost implicat în nici o îmbrânceală, deși puține nu au fost.

Toate rezultatele din etapa 34 Serie A:
Fiorentina – Torino 1-0
Catania – Milan 0-2
Siena – Napoli 2-1
Juventus – Lecce 2-2
Roma – Chievo 0-0
Palermo – Cagliari 5-1
Udinese -Atalanta 3-0
Bologna – Reggina 1-2
Inter – Lazio 2-0

Rezumatele video:
Inter – Lazio 2-0
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/JrZiOKdDeHStl041w4qP/mov/1
Catania – Milan 0-2
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/2CeHoMGKWsqYWSHkZrBj/mov/1
Juventus – Lecce 2-2
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/Z3MCgqY63U1rZneJkSLa/mov/1
Clasament după 34 de etape:
1.Inter 77puncte
2.Milan 70
3.Juventus 66
4.Fiorentina 61
5.Genoa 60
.
13.Sampdoria 41

sursă foto oleole.com

Articolul precedentBundesliga – Etapa 30 ( + Rezumate Video ): Cinci pentru titlu
Articolul următorPovestile fotbalului: Colina cu lacrimi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here