Maradona versus Blatter

0
263

Maradona a fost suspendat două luni de zile și amendat cu 16.500 euro. Asta pentru că i-a invitat să sugă pe ziariștii argentinieni. Dacă suspendarea este de înțeles, rămâne un mister de ce banii trebuie să îi încaseze Blatter și trupa lui de bureți.  Dacă cei jigniți au fost ziariști, de ce banii intră în conturile FIFA?

Problemele lui Maradona cu FIFA ( Blatter ) nu sunt deloc noi, iar miezul forului internațional are o bună memorie. Nu poate și nici nu vrea să lase să îi treacă pe alături ocazia de a îi da o plamă publică lui Maradona, unul dintre puțini jucători mari care s-au arătat critici și acizi cu organizația sa. Maradona a declarat mereu că Blatter nu are nici o idee de ceea ce însemnă fotbalul: Nu știe ce este pentru că nu a bătut un 11 metri în viața lui. Că Blatter și a sa FIFA sunt un regim feudal: FIFA este afacerea unui bișnițar ce se crede mai important decât jucătorii. Ce mai, i-a făcut hoți pe față: FIFA și ai săi conducători vor doar să le fure banii cluburilor și să iasă frumos în fotografiile de grup.

Bomboana de pe colivă pentru Blatter a fost pusă în momentul în care lui Maradona i s-a spus că Blatter îl iubește ca pe propriul copil. Răspunsul lui Diego a fost sec: Zice că mă iubește ca pe propriul lui copil? Da. Ca pe un copil de curvă.

Maradona, propria sa victimă, și-a pus partea dorsală în poziție perfectă pentru șiretul boss-ului elvețian.

Ceea ce uită FIFA este că Maradona și-a trecut întreaga viață prin lupte de acest gen. Din cartierul sărac în care s-a născut, prin clinica de dezintoxicare, până la discuțiile avute cu moartea pe patul de spital. Diego este un expert în a trece prin tot felul de pedepse la care el însuși se condamnă. Ăsta este Diego Armando Maradona. Iar în timp ce Maradona va suge banca tehnică de antrenor, Blatter va continua să sugă din punguța cu doi bani. Nimic nou și nimic vechi.

Întrebările rămân. De ce nu a fost judecat de către federația argentiniană? Cei jigniți erau ziariști argentineni sau oficiali FIFA? Unde vor merge banii cu care a fost amendat Maradona? Către publicarea unui nou cod etic marca FIFA? Probabil, din moment ce codul etic FIFA sunt însuși banii.

Articolul precedentCele mai tari goluri din istoria Cupei Mondiale
Articolul următorFotbal feminin: Vezi ce patesti daca nu te dai la parte?

1 COMENTARIU

  1. Dacă ar fi majoritatea ca Maradona, mă refer să aibe atitudinea asta de respect față de fotbal și față de fani, sportul ăsta nu ar mai fi simpla afacere ce a ajuns să fie, din păcate, în zilele noastre. Fantastic tupeul cu care l-a tratat pe Blatter și fantastic tupeu cu care le-a zis jurnaliuștilot avizi de scandal ce și cum să facă.

  2. este de admirat ca nici macar blatter nu vrea sa l supere pe maradonala numit fiul sau si ia dat o amenda nesemnificativapai blatter asta mai tineti minte ce manevre a fact romaniei cand era in grupa de calificare cu norvegia…are pana si rinocerul asta respect ptr maradona

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here