Mana dreaptă a lui Tito Vilanova, fotbalistul căruia Van Basten i-a frânt cariera

0
1038

7 decembrie 1989. Se juca returul Supercupei Europei, pe atunci titlul pe care și-l disputau câștigătoarele din Cupa Campionilor Europeni și Cupa Cupelor jucându-se în dublă manșă tur-retur. Barcelona se deplasa pe San Siro pentru a juca returul Supercupei, după ce cu două săptămâni înainte, în turul de pe Camp Nou, scorul fusese 1-1. Barcelona îl avea antrenor atunci pe Johann Cruyff, iar în fața avea o echipă a Milanului care o distrusese pe Steaua în finala Cupei Campionilor.

Spre surprinderea tuturor, Cruyff bagă pe teren un fotbalist care jucase doar trei meciuri în tot sezonul, mijlocaș de ”profesie”, Jordi Roura pe numele lui și cu numărul 7 pe spate.

După doar nouă minute trecute din meci, Roura este luat cu fulgi chiar de către Van Basten, care i-a provocat o ruptură de menisc și a ligamentului incrucișat. Au urmat luni de calvar pentru Roura, care nu a mai reușit să revină pe locul unde se chinuise să ajungă cu atâta trudă. A mai încercat să joace în Segunda Division, însă urmările acelei accidentări l-au forțat să se retragă din fotbal la doar 25 de ani.

Au trecut 23 de ani de la acea intamplare fatidică. Jordi Roura s-a dedicat antrenoratului, iar acum trebuie să îl suplinească pe Tito Vilanova, antrenorul principal al Barcelonei. Tito tot face naveta între Barcelona și New York, încercând să treacă cu bine peste încercarea la care este supus de către boala nenorocită care îl afectează, iar Roura trebuie să îi preia sarcinile în fața unei echipe înțesate de vedete. Nu va fi ușor pentru el, urmând zece zile de foc ( atât va lipsi de această dată Vilanova ) în care Barcelona va trebui să joace returul Cupei Spaniei cu Malaga și cu Osasuna în campionat și, de parcă nu ar fi ajuns, va trebui să administreze  cu bine revenirea lui Villa și primele reacții de pe Camp Nou după ce Valdes a anunțat că pleacă de la echipă la finalul contractului.

E momentul lui de glorie, glorie de care nu a avut parte atunci când era fotbalist pentru că a dat nas în nas cu Van Basten.

Jordi Roura, 45 ani. Carieră jucător: Barcelona B, Barcelona, Real Murcia, Figueres, Sant Andreu. S-a retras la vârsta de 25 de ani. Carieră antrenor: Yokohama Flugels ( secund al lui Carles Rexach ), echipe de juniori ale Barcelonei, Terrassa, L.Hospitalet, Barcelona ( secund al lui Tito Vilanova și principal în meciurile în care acest nu a fost prezent ).

Articolul precedentAtletico Madrid, alternativa care vrea să spargă bipolaritatea din Primera Division
Articolul următorCiclism/Tour Down Under: Un nou lider – Geraint Thomas

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here