S-a stins din viață cel mai prolific marcator din istoria naționalei Jamaicăi, Luton Shelton

0
533

Luton Shelton, fotbalistul cu cele mai multe goluri marcate în echipa națională a Jamaicăi, s-a stins din viață. Avea 35 de ani.

Shelton a marcat 35 de goluri pentru Jamaica în 75 de meciuri în perioada 2004-2013. A debutat în fotbal la formația Harbour View din Jamaica în 2003. Trei ani mai târziu a făcut pasul spre Europa fiind transferat de suedezii de la Hesingborgs IF. Impresia bună făcută în Suedia (19 meciuri, 9 goluri) l-a propulsat în Anglia, unde în 2007 a semnat cu Sheffield Wednesday. Aici joacă doar un sezon în care reușește să marcheze un gol în 19 apariții. în 2008 semnează cu Valerenga din Norvegia unde joacă până în 2011 cu un împrumut în sezonul 2009/10 la Aalborg.

După Suedia, Anglia și Norvegia, Shelton ajunge în Turcia la Karabukspor (10 goluri în 47 de meciuri). Ultima echipa importantă din cariera sa este Volga Nizhni Novogorod din Rusia (două goluri în 23 de meciuri). În 2017 se întoarce în Jamaica și semnează cu echipa la care s-a lansat în fotbal, Harbour View. Din cauza unei accidentări, aici bifează doar un meci în care a și marcat un gol, după care se vede nevoit să se retragă din activitate.

n urma unui control efectuat în 2018, află că suferă de scleroză laterală amiotrofică. După o lungă bătălie cu această boală, se stinge din viață pe 22 ianuarie 2021.

Articolul precedentPortarul lui Eibar, Marko Dmitrović desemnat să execute penalty-urile după ce restul coechipierilor au ratat
Articolul următorDomnul și vagabondul – povestea unei prietenii neprevăzute
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here