Luis Suarez, fotbalistul momentului în lume, peste Ronaldo, Messi și toată echipa Tottenham!

0
1140

Luis SuarezUn personaj cu multe, foarte multe derapaje de-a lungul carierei, atacantul celor de la Liverpool, uruguayanul Luis Suarez, este de departe fotbalistul momentului la ora actuală, atât în Premier League, cât și în lume. Astfel, deși are doar 11 meciuri jucate în acest sezon pentru locul secund din Anglia, Liverpool, Suarez are 17 goluri marcate, ceea ce înseamnă o medie de 1,54 de goluri/meci.

Numai în ultimele trei partide jucate pentru ”cormorani”, sud-americanul are 8 goluri marcate, o medie incredibilă de 2,66 de goluri/meci. Conforma statisticilor britanicilor, daca Suarez va continua în acest ritm, el va trece de cota 50 la finele sezonului.

Suarez nu domină numai statisticile la nivel de Premier League, ci și statisticile la nivel internațional. Astfel, dacă privim spre La Liga, către favoritul la Balonul de Aur, Cristiano Ronaldo, observăm tot 17 goluri marcate, însă în 15 partide jucate, ceea ce înseamnă o medie de 1, 13 goluri/meci. În ceea ce-l privește pe Messi, ieșit de mult din calcule, acesta are doar 8 goluri/11 meciuri, o medie de 0,7 goluri/meci.

Luis Suarez nu-și domină adversarii doar individul, ci și adversarii la nivel colectiv. Astfel, vă vine să credeți sau nu, vârful lui Liverpool are marcate în acest sezon mai multe goluri decât toată echipa lui Vlad Chiricheș, Tottenham Hotspur, de departe cea mai mare dezamăgire din acest sezon în Anglia. Trupa de la White Hart Lane a marcat doar 15 goluri în 16 etape.

Acestea fiind spuse, ce ziceți, merita Luis Suarez să fie nominalizat la Balonul de Aur ?

Articolul precedentHo Ho Ho!!! Merry Christmas din partea lui Aleks Kolarov!
Articolul următorRetrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! (IV) Din nou campioană pe zgură, la Budapesta!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here