Luis Monti – fotbalistul care a jucat două finale de Cupă Mondială cu două naționale diferite

0
3040

Luis Monti este primul și singurul jucător din istoria campionatelor mondiale de fotbal care a jucat două finale cu două echipe naționale diferite. Monti s-a născut pe 15 mai 1901 în Argentina și a jucat pentru albicelestes la primul campionat mondial din istorie.

Luis Monti
Luis Monti / foto: wikipedia.org

Argentina a jucat finala cu țara gazdă, Uruguay pe care a pierdut-o cu scorul de 4-2. A doua finală  de Cupă Mondială disputată de Monti a fost cea din ediția imediat următoare, Italia 1934  când a reprezentat țara organizatoare. De data aceasta însă, Monti a câștigat finala cu Cehoslovacia, scor 2-1.

Monti a reprezentat naționala Argentinei în 15 partide în care a marcat de 5 ori iar cea a Italiei, de 18 ori, marcând o singură dată. A evoluat pentru cluburile argentiene Huracan, Boca Juniors și San Lorenzo reușind sî câștige 4 titluri de campion (Huracan – 1; San Lorenzo – 3). În Italia, singura formație la care a evoluat a fost Juventus Torino cu care a câștigat 4 titluri de campion și o Cupă a Italiei în perioada 1930 – 1939.

Luis Monti s-a stins din viața la vârsta de 82 de ani.

Articolul precedent„Eu câștig Liga Campionilor, tu renunți la băutură!”
Articolul următorBlatistul anului
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here