chelsea atletico

Liga Campionilor are deja o primă finalistă după teribilul meci de aseară, în care Real Madrid a pârjolit tot ceea ce însemna Bayern Munchen pe Allianz Arena: fotbaliști, antrenor, spectatori. Mai râmâne un loc gol și pentru el se vor bate în această seară două echipe, pe cât de diferite, pe atât de asemănătoare, cu un stil de joc în care mingea este lăsată adversarului și este așteptată contra. Rezultatul din tur, acel 0-0, este reflecția reală a unui meci în care Atletico și Chelsea s-au anihiliat reciproc atât de bine încât ocaziile de gol au fost practic inexistente.

Calculele sunt simple la prima vedere. Echipa care inscrie prima, dacă se va înscrie, are cele mai mari șanse de a se califica, șanse duble în cazul în care astăzi o vor face oaspeții.

Echipa spaniolă ajunge la ora meciului după ce a trecut cu brio de un examen foarte greu in campionatul spaniol ( 1-0 cu Valencia, chiar pe Mestalla ), Simeone deplasând la Londra lotul complet, inclusiv căpitanul Gabi, suspendat pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene. Mai mult decât probabil, locul lui Gabi va fi luat de Tiago. O altă posibilă schimbare în 11-le de start al celor de la Atletico va fi introducerea lui Arda Turan, recuperat după accidentarea recentă, urmând ca turcul să îl scoată din schemă pe Diego Ribas. Cu Arda Turan pe gazon, Diego Costa recuperează unul dintre partenerii săi preferați în linia ofensivă rojiblanca, sperând că spre deosebire de meciul tur va avea mai multe spații in defensiva londonezilor.

Juanfran, Koke și rezerva Insue ar putea pierde finala, în eventualitatea calificării, dacă vor vedea cartonaș galben în meciul de astăzi.

În cealaltă bandă, comandată de Jose Mourinho, destule necunoscute. E greu de ghicit cam ce sistem va adopta antrenorul portughez pentru abordarea acestui meci, existând posibilitatea să joace la fel de defensiv ca pe Vincente Calderon, sperând că va ”ciupi” un gol pe contraatac, așa cum s-a întâmplat în ultimul meci din Premier League, câștigat pe Anfiel în fața celor de la Liverpool, sau va urca liniile și automat va pune presiune pe Atletico, știind însă că pe Diego Simeone îl încântă o astfel de situație.

Cu Cech incert, probabil rezervă astăzi John Obi Mikel și Frank Lampard suspendați din cauza cumulului de cartonașe galbene, Mourinho îi recuperează pe Eden Hazard și Samuel Eto’o, antrenorul portughez având de ales între camerunez și Fernando Torres. Alături de Hazard ar trebui să apară Oscar și Schurrle, iar in spatele lor Ramires si David Luiz.

Posibile echipe aliniate de cei doi antrenori astăzi:

  • Chelsea: Schwarzer, Azpilicueta, Ivanovic, Cahill ( Terry ), Cole, David Luiz, Ramires, Oscar, Schurrle, Hazard, Torres ( Samuel Eto’o )
    Atletico Madrid: Curtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Tiago, Mario Suarez, Koke, Arda Turan, Raul Garcia, Diego Costa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here