Liga I, etapa a 21-a! Steaua și restul lumii!

0
1239

Ultima etapă din Liga 1 a demonstrat încă odată faptul că, în ceea ce privește campioana,  sezonul 2012-2013 este foarte aproape de a fi încheiat. După ce în etapa trecută a câștigat la Cluj fără să forțeze, Steaua s-a impus în această rundă cu un sec 3-0 în fața unui Gaz Metan, care, deși a evoluat bună bucată din meci în superioritate, nu a fost în stare să schimbe ierarhia normală a lucrurilor. Cine a văzut meciul poate confirma că acest 3-0 este cam exagerat, însă nu poate pune nicio clipă sub semnul întrebării superioritate Stelei și meritul victoriei. Există și o categorie ”aparte” de persoane care consideră acest Steaua – Gaz Metan 3-0 ca fiind, s-o spunem pe românește, blat. Tot în concepția lor, blat a fost, probabil, și Steaua – Ajax, altfel nu ne putem explica această catalogare.

În ceea ce privește urmăritoarele Stelei, deși termenul e cam forțat, întrucât există doar Steaua deocamdată, acestea și-au exprimat în această rundă afinitățile. Astra nu vrea mai multe de Europa League, Pandurii vor ce vrea Astra, Vaslui este din ce în ce mai minusculă, Petrolul se chinuie, Dinamo se caută, în timp ce clujenii lui Arpi & Muri fac prostii încă de pe acum.

Să vedem acum, step by step, ce am avut în această tristă rundă a 21-a!

Gloria Bistrița – Ceahlăul Piatra Neamț 0-0

Înainte să moară definitiv, Cooperativa dintre cei doi mari ”blăteni” ai fotbalului românesc ne-a mai dat o palmă cu piciorul. Deși cu toții așteptam un ”1” sau un ”2” solist, tata Jean și Pinalti au pus-o de-un 0-0 numai bun pentru preacuvioșii pariori. Altfel nu ne putem explica această remiză, una care nu ajută pe nimeni. Gloria e moartă, în timp ce Piatra Neamț se zbate la retrogradare.

Steaua – Gaz Metan Mediaș 3-0

Cu un Cristi Tănase în zi de grație, adică modest ca în mare parte din timp, Steaua a avut de muncit pentru cele trei puncte puse în joc. Cine nu a văzut partida poate spune cu gura până-n cer că a fost un amical de zile mari, însă nu a fost deloc așa. Medieșenii puteau foarte bine să egaleze, Tătărușanu fiind din nou ”pe val”, numai că finalul și forma bună a lui Latovlevici au calmat meciul și soarta victoriei.

Viitorul Constanța – Universitatea Cluj 1-1

Meciul de la Constanța s-a jucat numai din cauza faptului că trebuia să se joace, altfel nimeni nu i-a văzut însemnătatea. O echipă U Cluj fără absolut nimic pozitiv în joc, a reușit să plece acasă cu un punct care nu-i ajută la nimic. Dincolo, tinerii lui Anghel au arătat, pe alocuri, ca niște adevărați bătrâni, incapabili să desfacă o apărare modestă a clujenilor.

CFR Cluj – Oțelul Galați 0-1

Nu vreau să mă laud, însă vă reamintesc faptul că am anticipat această mizerie care se petrece de ani buni în Liga1:  ”După ce au dat cu dinții vasluienilor de gazon, nervoșii ceferiști întâlnesc echipa cu care au făcut ping-pong de ”amicale” și titluri de campioană. Dacă Grigoraș va fi sau nu pe banca moldovenilor, nici naiba nu știe, însă cert e că meciul este de 1/2 solist cu retur. Prietenii știu de ce!”, spuneam la prezentarea etapei. Ei bine, acum putem spune cu certitudine că ”CFR Cluj versus Oțelul Galați” reprezintă urmașul de drept al ”Gloria versus Ceahlăul”. Cine nu vede aceste lucru, ori e chior, ori e prost, ori e șef al fotbalului românesc.

Petrolul Ploiești – CSMS Iași 2-1

Echipa lui Cosmin Contra pare că s-a transformat într-una dintre cele mai eficiente trupe din România. Spectaculozitatea din tur, care se solda adesea cu puncte pierdute aiurea, a fost dată uitării. Chiar dacă jocul ploieștenilor este unul foarte încâlcit, el aduce deocamdată maximum de puncte. Și cu Iași, Petrolul a trăit la limită, însă s-a scos grație unor jucători peste media Ligii 1, ”slovacul” Hoban și Grozav.

Rapid – Dinamo 0-1

Un derby secundar al Bucureștiului, a ajuns astăzi un derby al suferinței. De apreciat atmosfera frumoasă din Giulești, una care, cu siguranță, la un Rapid – Pandurii nu va mai avea loc. În ceea ce privește fotbalul, acesta a fost, ca de obicei, puțin și încâlcit. Rapid și Dinamo sunt două echipe egale ca valoare, iar diferența dintre cele două se numește Ionel Dănciulescu.

FC Brașov – Concordia Chiajna 3-2

Chiar dacă s-au dat cinci goluri în 45 de minute, meciul de sub Tâmpa nu a fost unul din cale afară de atractiv. Cele două echipe au arătat că, fie n-au chef, fie nu prea știu cu bășica. Noroc cu veteranul Buga, altfel gazdele ar avea probleme mari. Dincolo, la Chiajna e dorință și multă neputință.

Pandurii Tg.Jiu – FC Vaslui 2-1

La Târgu Jiu a avut loc, de departe, cea mai frumoasă partidă a etapei. Goluri frumoase, ratări incredibile și faze de cascadorii râsului, cum a fost gafa lui Černiauskas, au caracterizat un meci câștigat pe final de olteni. În ciuda acestei victorii, trupa lui Cristi Pustai a arătat mari bube în defensivă, acolo unde, moldovenii lui Hizo și-au creat ocazie după ocazie în finalul partidei. Poate că o remiză ar fi fost mai potrivită cu desfășurarea partidei, însă Černiauskas, Antal și Buhăescu nu au fost de acord cu acest lucru.

CS Severin – Astra Giurgiu 0-0

Trecem de la o extremă la alta. Un meci super-modest, cu jucători aflați parcă la final de sezon, sau, mai mult, la final de carieră. Oaspeții au fost ceva mai dornici de victorie, însă au punctat doar la capitolul șuturi, la realizări fiind zero.

sursa foto: adevarul.ro
Articolul precedent#PronoLiga1! Patru jucători își împart poziția de lider !
Articolul următorIndian Wells : Tragere la sorţi complicată pentru fetele noastre !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here