Liga 1, se vede ”25”? Steaua – Concordia Chiajna 4-0! A fost sau n-a fost ?

0
1315

meme stoica

Deși s-au jucat doar 90 de minute plus prelungiri din acest debut de sezon în Liga 1, suspiciunile legate de lucruri neortodoxe au început să curgă șiroaie. Steaua – Chiajna 4-0, căci el este pârâtul, a fost, cum s-ar spune în breasla analiștilor de faze de arbitraj, ”un meci discutabil”. Deja s-au creat două tabere neoficiale după acest aparent ”walk in the park” al Stelei. Prima dintre ele, cea a haterilor, invidioșilor sau cum vreți voi să-i numiți, susține că partida de pe Ghencea a fost o continuare a meciurilor amicale ale Stelei din Spania, iar a doua, cea a susținătorilor steliști, consideră că Steaua e la ani lumină de Chiajna, iar scorul e logic.

Pentru că suntem imparțiali de la degetul mic până la cel mai înalt vârf de păr gelat, vom prezenta o parte dintre argumentele celor două tabere, cea PRO – meci anormal, respectiv CONTRA – meci anormal.

Tabăra PRO Steaua – Concordia – meci ”amical”!

Gurile păcătoase, și nu vorbim neapărat de cele dinspre Girgiu sau din alte puncte inamice, aduc în sprijinul acestei afirmații următoarele acuzații:

– Steaua, zero spre nimic în amicale, 10 cu multe plusuri în meciul cu Chiajna! Din cele 10 amicale din Spania, Steaua abia a învins chinuit o echipă retrogradabilă din Polonia, Korona, pierzând altele în mod categoric (1-5 cu Nurnberg) sau rușinos (1-2 cu Plovdiv). Ei bine, la scurt timp, Steaua vine în campionat și bate 4-0 pe Chiajna, deși foarte bine scorul ar fi putut fi 10-0.

– Chiajna a avut prima intrare periculoasă în careul Stelei în minutul 86! Există miliarde de exemple în care echipa mai slabă dintr-o partidă intră rareori spre deloc în careul celei puternice. Ei bine, aici vorbim de Steaua – Chiajna, nu de Barcelona – L’Hospitalet. În careul Stelei au intrat zeci de echipe în acest sezon, începând cu Săgeata, Corona și terminând cu toate cele 10 din partidele amicale. Concordia de ce n-a intrat ? Adevărul e că nici n-a încercat.

– Concordia avea o medie de 1,1 gol primit/meci! Nu vorbim aici de amatori într-ale apărării, precum Corona, Năvodari sau Botoșani, ci de o echipă onorabilă a Ligii 1 la capitolul fază defensivă. Ei bine, această echipă a fost astăzi, din motive numai de ea știută, un bulevard deszăpezit!

– Chirilă a promis că jucătorii săi ”vor muri pe teren”! Unica fază la care chiejnenii au fost agresivi a fost faza penalty-ului. În rest, cu toții au fost în genunchi.

Tabăra CONTRA Steaua – Concordia – meci ”amical”!

Parafrazând mari oameni de cultură, trebuie să spunem, fără nici o urmă de ironie, că ”Steaua este Steaua”, așa că de ce nu ar învinge pe Chiajna, cu 1, 2, 3 sau 4 la 0 ? Să vedem și câteva argumente care să închidă gura haterilor:

– Concordia nu pierde deseori la scor, dar și când pierde….! Într-un meci de Cupă la Galați, cu o echipă aflată în chinuri, trupa lui Chirilă a luat un set, 2-6. Apoi, în campionat, după o victorie 3-0 la U Cluj, primește replica Pandurilor pe teren propriu, o replică de 1-5.

– Steaua, echipa cu multe victorii categorice pe teren propriu! Chiajna nu este prima echipă care ia multe cu Steaua. Săgeata a luat 5, Bârsana 4, iar CFR, Vardar și Poli Timișoara câte 3. Niciuna dintre cele enumerate nu au reușit să marcheze pe terenul Stelei. Cu excepția Bârsanei, toate sunt peste Concordia, așa că de ce ne-ar uimi succesul de azi.

– La Steaua sunt fotbaliști, la Concordia….! Spre deosebire de echipa lui Chirilă, formată în marea ei majoritate din jucători de mâna a doua spre a treia, la Steaua sunt mulți fotbaliști buni, care, pe lângă valoare, mai au și multă experiență.

– Concordia nu are obiectiv. Pentru Steaua sunt zeci de milioane de euro de luat! Chiajna este practic salvată de la retrogradare, asta cel puțin după aspectul turului, așa că nu mai are de ce să tragă în meciurile cu echipele puternice. De cealaltă parte, Steaua are numai și numai de pierdut, astfel că orice meci și orice gol sunt vitale.

Probabil că cele două liste cu motive PRO CONTRA unui ”amical” între Steaua și Chiajna ar putea fi mult mai lungi. Dacă mai aveți idei, le puteți lăsa la comentarii. Tot la comentarii puteți lăsa și critici, însă civilizate!

În ceea ce o privește pe Steaua, ea își va putea demonstra adevărata valoare în meciurile cu echipe de top din Liga 1, iar duelul cu Dinamo din semifinalele Cupei poate fi o șansă de a-i îndrepta pe cei păcătoși care acuză. În schimb, dacă Steaua va claca în meciurile tari, atunci nimeni și nimic nu le va curăța petele ”omeniei”.

În final trebuie să remarcăm din nou reacția de toată medicamentația posibilă a celei din poză. Fără să facă nimeni nimic, aceasta a dat în toți și în toate, începând cu postul care a transmis meciul (și care-i dă mii de euro lunar), până la microfonul reporterului care îi lua interviul. Întrebarea e una cât se poate de simplă: PÂNĂ CÂND VOR MAI AVEA VOIE ASTFEL DE PERSONAJE SĂ APARĂ LA TV? Alo, CNA, voi cu ce scop consumați oxigenul pe acest pământ? De ce luați salarii? Să…. ?

Clasamentul Ligii 1 are un nou lider: Steaua:
# Team MP W D L F A G P
1 AS FC Buzău 0 0 0 0 0 0 +0 0
2 Botoșani 0 0 0 0 0 0 +0 0
3 CFR Cluj 0 0 0 0 0 0 +0 0
4 Dinamo Bucureşti 0 0 0 0 0 0 +0 0
5 FCSB 0 0 0 0 0 0 +0 0
6 FCV Farul Cons… 0 0 0 0 0 0 +0 0
7 Hermannstadt 0 0 0 0 0 0 +0 0
8 Oţelul 0 0 0 0 0 0 +0 0
9 Petrolul 52 0 0 0 0 0 0 +0 0
10 Politehnica Iași 0 0 0 0 0 0 +0 0
11 Rapid Bucureşti 0 0 0 0 0 0 +0 0
12 Sepsi 0 0 0 0 0 0 +0 0
13 UTA Arad 0 0 0 0 0 0 +0 0
14 Unirea Slobozia 0 0 0 0 0 0 +0 0
15 Universitatea Cluj 0 0 0 0 0 0 +0 0
16 Universitatea … 0 0 0 0 0 0 +0 0

sursa foto:Fotbalită!

Articolul precedentValentine”s Day: Pe cine iubești mai mult?
Articolul următorTripleta Hagi – Del Piero – Despotovic obține un nou succes în A-League!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here