După experiența cu adevărat traumatizantă la care au fost supuși în acest mijloc de săptămână la echipa națională, este foarte important ca jucătorii români să uite totul. Să uite că li s-a cerut să omoare spectacolul, să uite că li s-a interzis să atace în viteză, să uite că li s-a zis să dribleze, să uite că li s-a zis să urce cu mingea la picior dacă sunt fundași, ce mai, să uite că l-au cunoscut pe ”satana” fotbalului. Iar acest lucru nu este valabil numai celor care au fost la lot, precum Tănase, Latovlevici, Hoban, Chiricheș, Latovlevici sau adormitul Grozav, ci și celor care, dintr-o eroare inadmisibilă, au urmărit la TV meciul. De exemplu, Budescu. Păi, ce să vadă acest jucător la jocul echipei naționale ? Cu ce meniul fotbalistic îl poate atrage acea adunătură de spălați pe creier de un selecționer închis în propriul univers ? Nu e mai bine să fii neconvocat, dar sănătos?
Și pentru că nu putem să renunțăm la subiectul ”Pițurcă”, trebuie să spunem că etapa a 5-a, cea pe care o vom țese imediat, este penultima înainte de o pauză penibilă de trei săptămâni pe care o va lua Liga 1 între 24 august și 14 septembrie. Pentru cei care nu sunteți la curent cu ”zarurile”, aflați că omul lor a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal să amâne etapa a 7-a, programată pe 31 august, să nu cumva ca vedetele României să obosească, să se rupă sau să dea colțu’ înainte de dubla cu Ungaria și Turcia. Ceea ce nu știe selecționerul cu intelect de Tip-Top Minitop este că DOAR NOI AMÂNĂM O ETAPĂ pentru echipa națională, DOAR NOI SUNTEM LAȘII EUROPEI și ne crește morcovul dacă jucăm două meciuri la 3-4 zile. Să știi ceva, nea Piți, Germania, Spania, Italia, Grecia și toate țările de unde îți vin dumitale jucători, nu amână niciun meci. Și dacă cumva crezi că poți să-i ordoni lui Stuttgart să ți-l dea pe Maxim sau (și acum adoptăm o variantă SF) Bastia pe Keșeru înainte de acea etapă, ești pierdut cu mintea în comunism.
Apropo de comunism, să trecem acum la Liga bolșevicilor din LPF și să vedem ce chiorăieli ne oferă etapa a 5-a:
ACS Poli – FC Botoșani
Gata, nu se mai poate. Paharul s-a umplut și dă pe dinafară. Până când va mai rezista această echipă Botoșani în Liga 1 fără să fie învinsă ? Este timpul ca Poli, Recaș, sau cine sunt ei, să le vină de hac cu o victorie. Altfel, riscăm să ajungem o Ligă 1 a satelor, ceea ce nu dă bine pe meniu.
Oțelul – FC Brașov
Ardelenii tocmai l-au transferat pe Andrei Cristea, o mutare extrem, extrem, extrem de proastă, pe care nu se vor putea baza prea mult în Liga 1. Andrei Cristea este genul de fotbalist expirat înainte de termen. Este ca o cutie de lapte bătut uitată la o caniculă de 40 de grade, pe care o bagi apoi în frigider, iar a doua zi o halești ca un bou, neștiind că peste două ore vei umple buda. Cât despre meciul de la Galați, vom avea un duel al rănitelor. Moldovenii e vai insolvența lor, iar ardelenii nu știu pe unde să mai scoată bumbacul.
Corona – Dinamo
Excluzând meciul cu FC Vaslui, acolo unde Ilie Stan i-a făcut pe dinamoviști să pare Barcelona, deplasarea de la Brașov este prima în care Dinamo poate să jongleze cu adversarul. Corona este un fel de Bistrița bobinată. Cu jucători bătrâni, printre care se remarcă acel Stere de 68 de ani, tineri, rebuturile de la dinamo sau amatori de la tata Jean, Corona nu are cum să nu fie învinsă de ceata de Fei, Papei și Ticotei ai lui Mulțescu.
Pandurii – Astra
Acum că am depășit episodul de Benny Hill de la Brașov, haideți să devenim serios, pentru că e groasă. Am ajuns la cel mai cel meci al etapei, unul care opune echipe de fotbal. Este cel mai bun prilej pentru astrali de a răzbuna finalul sezonului trecut, atunci când Pandurii au fost aproape de a-i trimite către desființare. Spun desființare întrucât era clar că Nicolaie nu se mai implica la o Astra non-europeană.
Petrolul – Ceahlăul
Dacă în trecut meciurile Petrolul-Ceahlăul contau doar pentru statisticieni, care așteptau să vadă cine mai reușește o dublă, o driblă sau un careu cu nemțenii, acum lucrurile par a fi mai echilibrate. Dacă vrea, iar debutul de sezon a arătat că vrea, Ceahlăul poate fi și o echipă de fotbal, nu doar de pușlamale, gata oricând să facă ”daruri”. De acest lucru este ”responsabil” Vasile Miriuță, un ”sas” extrem de abil într-ale tacticii, care l-a modernizat până și pe țăranul etern Pinalti. Etapa trecută au învins meritat pe Pandurii, acum ?
Steaua – CFR Cluj
Distracția s-a încheiat. Meciul cu puștii lui Dinamo a luat sfârșit, iar Steaua trebuie să arate acum că este cea mai bună și cu o echipă solidă. Iar CFR Cluj, acum cu plecarea ”Strâmbului”, pare o echipă solidă. Chiar dacă nu i-am văzut evoluând, este clar că Petre Grigoraș va schimba ceva la jocul lipsit de cap al ardelenilor. Rămâne de văzut ce și cât!
Viitorul – Gaz Metan
Ambele echipe sunt în veceu în acest debut de sezon. Dacă puștano-pensionarii lui Hagi au pierdut și la scoruri de retragere de pe teren, ardelenii lui Dulca au fost tot timpul la limita punctelor. Mai mult, Gazu a avut trei puncte asigurate în etapa trecută, însă Hațegan e Hațegan, vorba securistului. Așadar, un meci de x21!
U Cluj – Concordia
În sfârșit, zeița sportiva îi zâmbește și lui Ionel Ganea, aducându-i în față o echipă cu care poate sparge gheața în acest sezon. Nu ai voie să nu bați Chiajna lui Chirilă dacă ai pretenții la evitarea retrogradării.
FC Vaslui – Săgeata
După un 4-0 cu CFR Cluj, ultimul meci al vasluienilor acasă, fanii așteaptă încă un galop de goluri marcate cu trupa lui Selymeș, proaspăt bătută de Szekely. Șansa oaspeților este inconstanța gazdelor, o echipă care nu leagă de obicei două meciuri foarte bune, așa că orice e posibil în Republica Vaslui.
Iată cum se prezintă clasamentul după …naiba știe câte etape:
[soccer-info id=’29’ type=’table’ highlight=’13746||ACS Poli Timişoara’ limit=’500′ width=’700′ /]