Liga 1, etapa a 30-a! Fotbalul românesc are viitor …în cinematografie!

0
1229

CFR ClujFormularea aceasta cu ”fotbalul românesc” este un pic cam forțată, întrucât ceea ce se joacă la noi este românesc, dar nu este niciodată fotbal. În fine, pentru că UEFA zice că e Liga 1 de Fotbal, haideți să fim și noi protocolari. Etapa recent încheiată, cea cu numărul 30, ne-a adus în prim plan adevărate exponate ale comediei mioritice. De la blaturi (i)logice și blaturi eșuate, până la reacții penibile ale unor jucători, meciurile acestei etape ne-au definit perfect starea unui fotbal corupt, infect și condus de oameni care, în loc să se plimbe cu familia prin parc, se plimbă prin sălile de judecată ale tribunalelor, așteptând să vadă când va mai răsări soarele și pentru dânșii. Dar să lăsăm cătușele la o parte și să revenim la realitatea din teren sau din afara lui.

Spuneam că fotbalul nostru are un viitor la Hollywood. Mulți vor considera că este o comparație exagerată, însă lucrurile nu stau deloc așa. Așa cum în cinematografie întâlnim filme de geniu, dar și filme deosebit de proaste, așa și în fotbalul românesc, există blaturi excepționale, dar și blaturi eșuate, din motive și motive. Dar haideți să începem cu parte plină a paharului și să mergem în Gruia, acolo unde marii regizori se respectă la fiecare doi ani de Liga 1. În această rundă, studiourile ”Arpi & Muri”  și-au redeschis porțile. În regia lui Francis Ford Paszkany, am avut filmul mut ”Trică și oltenii”, partea I. Producția a fost una dramatică, în care actorul principal, mutul Kevin Costeaner a atras toate distincțiile. În final, pentru că au fost mai mulți, oltenii au învins, însă în partea a II-a lucrurile vor lua o întorsătură incredibilă. Pentru mai multe detalii, așteptați noua serie din ”Licența”, capodopera lui Steven Duru. Pe de altă parte, au existat și producții care au fost recompensate cu ”Lingura de soc”, pentru proasta punere în scenă.  Dintre acestea amintim: ”Țălnarul Singuratic”, ”Moartea Domnului Florescu” sau ”Ben Yousseff și tricoul de aur”.

Iată toate ”producțiile etapei”:

Dinamo – Ceahlăul 1-1

Inițial am scris 3-1, nu știu ce-mi veni, însă Radu Petrescu a ținut să ducă meciul ăsta către o remiză bună pentru Pinalti. Recunosc că nu mă așteptam ca Dinamo să lase Ceahlăul să scape nebătut, însă asta e. Ori o fi fost o tactică de adormire a Stelei, ori o fi fost o datorie din trecut. Oricum, echipa asta joacă cel mai bun fotbal din România, așa că…

FC Vaslui – Gaz Metan 1-1

În ultimii 2-3 ani, Mediașul a venit la Vaslui ca lemnul la drujbă. Așa se părea că se întâmplă și acum, mai ales că moldovenii descriseseră scorul destul de rapid. Odată cu trecerea timpului, elevii lui Balint au devenit însă mai plictisiți ca un telespectator de-al lui Cartianu și medieșenii au întors jocul. Au egalat, iar pe final, dacă se dăruiau mai mult, puteau pleca cu trei puncte de mândrie.

Gloria – Steaua 0-1

Steaua s-a dus la Bistrița cu echipa a 8-a și, chiar dacă a câștigat, a arătat faptul că nu are rezerve. Nilă la balon este mai slab ca Daniela Crudu în fața Teoremei lui Pitagora, Lupu joacă doar pentru că are pile, Râpă nu poate nici să alerge pe loc drept, în timp ce Adi Rocha  poate oricând să suplinească vacanțele lui Horia Ivanovici, întrucât brazilianul are ”toate” ce-i trebuie.

Oțelul – U Cluj 0-2

Două echipe fără licență și fără speranțe de viitor, Galațiul și U, au oferit un meci anost. Cei mai puțin plictisiți, adică elevii lui Ionel Ganea, s-au impus cu 2-0 și așteaptă recursul.

Petrolul – FC Brașov 6-4

Meciul de la Ploiești a fost unul în care ambele echipe au fost de acord să se joace fără portari și au trimis între buturi câte doi amatori. Oaspeții au venit cu unul, pe nume Mutu, vai mama lui, în timp ce gazdele au replicat cu Pepe ”Fără Oana” Bornescu. Rezultatul de pe tabelă spune clar acest lucru. Cei care au nimerit de mai multe ori cadrul porții adverse au câștigat.

CFR Cluj –  CS Severin 1-3

Cooperativa Sportivă de Închiriere a Punctelor cu Anul, ”Arpi & Muri” părea că și-a închis porțile pentru acest sezon. Nu de alta, dar nu mai existau echipe cu ”retur”. Dacă nu l-au ajutat nici pe Hagi, de ce să-i ajute pe falimentarii de la Severin ? Ei bine, lovitură de teatru, în mod excepțional, Gruia s-a deschis și cu Severin și a dăruit trei puncte de aur.  Rămâne de văzut de unde se vor întoarce ele, în formă de șase puncte, sezonul viitor!

Rapid – Concordia 0-0

Gata! S-a dus și cheful giuleștenilor de a mai juca fotbal. Înainte de meci se aflase vestea că nu vor primi licența, astfel că au zis să nu-i bată pe bieții chiejneni. Egalul nu-i ajută prea mult pe elevii nervosului cu nervii Ilie Stan, însă le conferă aura falsă de echipă.

CSMS Iași – Astra 0-2

Atunci când vrei să te salvezi de la retrogradare și îl aduci pe Sorin Cîrțu în rolul de salvator, nu faci altceva decât să-ți tai craca de sub picioare. Iașiul merită cu vârf și îndesat să spună pa Ligii 1. De la acest meci rămân în istoria fotbalului două faze demențiale. Prima dintre ele este eliminarea lui Florescu, din postura de rezervă care se încălzea pe margine, iar cea de-a doua este cartonașul galben primit de Ben Yousseff după ce și-a scos tricoul la un gol, ATENȚIE, care nu a fost marcat de el, ci de Ivanovski.

Pandurii – Viitorul 4-1

Circa 5678 de tineri are Hagi la această echipă Viitorul, însă nici măcar unul nu e de calitate. Oricum ar rula echipa, lui Anghel îi dă tot cu eșec. Păcat, părea un proiect de viitor. Singura șansă a acestei echipe este jocul licențelor!

Clasamentul după 30 de etape :

Liga1

foto

Articolul precedent#PronoLiga1! Se strânge lupta la vârful clasamentului !
Articolul următorBarometrul presiunii blatului în Liga1! Derby-ul României, măcel sau milă ?
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here