Liga 1, etapa a 3-a! TAS-ul omoară fotbalul, grătaragiii din FRF și LPF scapă!

0
1153

Grataragiii

Fotbalul românesc din ultimii ani nu este decât o mare farsă la care, vrem nu vrem, asistăm cu toții fără să putem face nimic. Un exemplu în acest sens a fost recentul ”baraj” hotărât de grătaragiii care conduc fotbalul intern. Așa cum era logic, mizeria pe care FRF și LPF au ascuns-o sub preș, prin organizarea acestui baraj, a fost măturată afară de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Dacă ai noștri au băgat în Liga 1 o echipă în fundul gol, Rapid, a venit TAS-ul și a schimbat decizia, introducând în Liga 1 tot o echipă prăpădită, însă care purta și o pereche de chiloți, Concordia Chiajna. Ei bine, cu toată această mizerie în ogradă, cineva trebuia să plătească,  iar acel cineva ar fi trebui să fie cuplul de comuniști FRF/LPF. Cu alte cuvinte, demisiile lui Mircea Sandu și Mitică Dragomir ar fi trebuit să atârne, metaforic vorbind, precum atârnau ăia în Pădurea Spânzuraților.

Vorbind însă de fotbalul românesc, nici Nașu și nici Mitică nu o să pățească nimic. Dacă pe Ceaușescu au reușit să-l execute, pentru acești doi monștri abjecți ai fotbalului nu există leac. Nimeni, absolut nimeni nu are cum să se atingă de ei.

Și pentru ca nesimțirea lor să fie maximă, în loc să-și ceară scuze pentru rahatul în care bagă fotbalul an de an, aceștia au organizat conferințe de presă în care dau vina pe toată lumea, numai pe oglindă nu. Mitică dă vina pe nu știu ce pârlit pe nume Dumitru Costin de la AFAN, Sandu dă vina pe Mitică, iar pârlitul din față dă vina pe cei doi. Nimic de elucidat într-un fotbal cu oameni de… completați voi.

Cum Rapidul a fost practic desființat, etapa a 3-a a fost una fără derby-ul giuleștenilor cu Steaua, însă cu multe meciuri și rezultate surprinzătoare. De exemplu, CFR-ul a fost desființat și el în Republica Vaslui. Dar haideți să le luăm pe rând:

 U Cluj – Ceahlăul 1-1

Orice meci din Liga 1 care îl are la centru pe Alexandru Tudor nu poate decât să se termine prost, chiar foarte prost. Așa a fost și cazul meciului de la Cluj, unul făcut din nou pilaf cu orez de ”marele” Brad Pitt. După ce că a fluierat orice mușcătură de țânțar de pe Cluj Arena, Piț a stricat meciul printr-o eliminare absurdă a nemțeanului Gheorghiu, căruia i-a dat două ”galbene” în cateva momente. Până atunci, Golubovici deschisese scorul, iar Ceahlăul, în ciuda unui început ”ca pe vremuri”, părea să-și revină și să confirme forma bună din acest sezon. La două minute după eliminarea lui Gherghiru, un Târnăcop l-a umilit pe Jovic cu un gol de CNN și meciul s-a încheiat aici.

FC Botoșani – Săgeata 1-1

Multă dorință, dar și mai multă neputință! Așa s-ar putea traduce ceea ce s-a întâmplat la Botoșani, acolo unde s-au întâlnit două echipe în formă, însă o formă fără fond, fără cap, fără talent și fără valoare. În final, și din datorită hazardului, am avut un 1-1 care aduce bucurie în cele două tabere.

Corona – Astra 2-5

Giurgiuvenii s-au dus la Brașov pentru o plajă de 20 de minute, iar ulterior s-au ridicat de pe șezlonguri și au marcat cât și cum au vrut. S-a evidențiat din nou Constantin ”Sarmaless” Budescu, care a ajuns la o căruță de goluri în acest sezon. Dacă el nu va fi titular în dubla cu Ungaria și Turcia, Victor Pițurcă are o problemă la mansardă sau în mansardă, depinde de seif. Revenind la acest meci, Corona a apărut în Liga 1 ca Vanghelie în Academie, fără absolut nicio treabă cu ceea ce se petrec în fenomen. Dincolo, fără să forțeze, Astra a câștigat numai din talent, pentru că dacă forțau, toate tărgile din lume nu-i ajungeau lui Nae Manea să arunce după proprii jucători.

Petrolul – FC Brașov 0-0

Lucrurile încep să se așeze la Ploiești, acolo unde coroana lui Cosmin Contra de ”rege al remizelor” strălucește din ce în ce mai tare. După Pandurii și Vitesse, iată că nici pe cei de la FC Brașov nu au putut fi învinși de cei veșnic lipsiți de Bokila. Echipa nu joacă rău, însă nici suficient de bine pentru a emite pretenții la mai mult de un loc în top 5. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în Olanda, acolo unde se vor duela cu un adversar în formă, Vitesse câștigând în această rundă, 3-1, cu Heracles.

Pandurii – Oțelul 2-1

Cealaltă reprezentantă a României cu șanse minime în Europa League a avut mult mai mult noroc în meciul de campionat. După un început în care s-a bazat pe rezerve și în care s-a văzut condus pe tabelă, Cristi Pustai a băgat după pauză artileria braziliană condusă de Eric de Oliveira și meciul s-a rezolvat.

ACS Poli – Gaz Metan 2-1

Într-un meci în care n-a fost echipa entuziastă din meciul cu Dinamo, Poli s-a impus datorită faptului că a avut un adversar de Liga a II-a. Așa arată Gaz Metan-ul lui Cristi Dulca în acest moment. O echipă depășită, fără nicio idee de joc, bazată doar pe întâmplare, nu are cum să nu retrogradeze. Chiar dacă a jucat cu om în minus pe final, Poli a fost și așa cu multe clase peste amărâții de la Mediaș și a luat toate cele trei puncte.

Viitorul – Dinamo 0-0

După meciul cu Vasluiul no-name-ului Ilie Stan, la Dinamo se nășteau staruri care păreau a-l face uitat până și pe Messi. Rotariu avea sânge de campion mondial, Matei ștergea pe jos cu poza lui Hagim iar Balint își arăta și el capul. EI bine, la o săptămână de la acel meci, Dinamo s-a chinuit la Chiajna cu o echipă de împiedicați a Viitorului, la care Ghionea, văr cu Tutankamon și Dică, descendent din Decebal, încă mai mișcă.

FC Vaslui – CFR Cluj 4-0

Nici nu s-a terminat bine măcelul de la Podul Înalt că o legendă a și început să circule prin Moldova. Se spune că Iuliu Mureșan nici nu a apucat să-și plătească șaorma de la barul clubului Sporting Vaslui, că Vasluiul și marcase de două ori în poarta lui Stăncioiu. Revenind la meci, iată că ceea ce vă spuneam în urmă cu o săptămână s-a adeverit, iar plecarea lui Ilie Stan a adus fotbalul în Republica Vaslui. Dincolo, Rednic este de negăsit, atât el, cât și fotbalul pe care-l promisese cuplului Arpi & Muri

 Clasamentul din Liga 1, cu echipele active, se prezintă astfel:

Liga1

Articolul precedentCel mai promiţător jucător egiptean, dorit în Liga 1
Articolul următor#PronoLiga1! Doi lideri noi după runda a treia!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here