Liga 1, etapa a 29-a! Avem o campioană, dar avem și creier ?

0
1468

Steaua campioanaDupă 29 de etape în care numărul ”24” a isterizat fotbalul românesc, iată că Steaua reușit să bifeze granița aceasta și să-i facă pe toți susținătorii ei să se gândească la ”25”. La o primă vedere, având în vedere praful și pulberea existente la celelalte echipe, un al doilea titlu consecutiv al Stelei pare o chestiune de timp, DAR… Dar, cum bine știe oricine care are măcar un gram de creier, la clubul roș-albastru ”materia cenușie” nu există. Cel mai mare este o epopee a ”profesionalismului”, în timp ce responsabilul cu lătratul la caii verzi pe pereți se ocupă cu umplerea site-urilor de ”sport” cu fel și fel de declarații mai penibile decât penalty-urile de la Bistrița.

Singurul om cu urme serioase de cap de la Steaua, și acum vă rog frumos să nu vă gândiți la Mache, este Laurențiu Reghecampf. Din păcate pentru el, deși a antrenat echipa cum nimeni n-a mai făcut-o de la Oleg Protasov încoace, Reghe are un imens punct slab: ”se lasă” înconjurat de nimicurile de mai sus. Și nu mă refer fizic. Una peste alta, înainte de startul noului sezon se pun două întrebări: Va mai rămâne Reghe în ograda condamnatului și Dacă va rămâne, ce jucători va aduce ? A doua întrebare este foarte importantă, întrucât, deși a luat titlul la multe puncte avans, Steaua NU are nici 30% o echipă care să facă 3 puncte în eventualele meciurile din Champions League.

În primul rând, Steaua are nevoie de un portar, fie el titular sau rezervă pe măsură pentru inconstantul Tătărușanu. Apoi, trebuie clar un fundaș dreapta, având în vedere că Râpă + Georgievski = catastrofe nucleare. La mijloc se speră pe exploziile lui Iancu și Stanciu, iar Nistor bate la ușă pentru înlocuirea lui Bourceanu. Apoi, în atac, Nikolic ar trebui înlocuit cu un fotbalist. Ei bine, dacă acum veți asculta vocile din conducerea Stelei, inclusiv pe Reghe, veți auzi că lotul e perfect. Unul va zice că fundații dreapta sunt doi Alveși, în timp ce „jurnalistul” va construi o statuie pentru Nikolic. În ceea ce-l privește pe Reghe, acesta va concluziona și el că totul a perfect sau, ca să nu încurce, va închide ciocul.

 Etapa a 29-a, cea în care s-a decis locul 1, a mai avut și alte evenimente, nesemnificative, însă tradiția spune că trebuie să le amintim:

 Gaz Metan – Ceahlăul 3-1

Tradiția spune că orice meci al Ceahlăului în care marchează Golubovici este unul ”nobil”. Despre meciul de la Mediaș nu trebuie să mai amintim acest element, întrucât între Horoba și Pinalti se petrec lucruri trăznite încă din mileniul trecut.

Steaua – Pandurii 2-0

Meciul dintre trupa roș-albastră și cea deținătoare de lignit oltenesc a fost una dintre condițiile pentru ca sintagma ”campioni până la Paște” să se realizeze. Mai precis, victoria Stelei a fost cea obligatorie pentru îndeplinirea dezideratului. Iar victoria a venit și a fost mai ușoară decât prevede legea.

Gloria – Dinamo 1-2

Deși sunt în groapă, joacă fără bani de nșpe mii de ani și se vor desființa cât de curând, cei de la Gloria Bistrița au fost cu 3 clase peste Dinamo. Din păcate pentru ei, meciul a fost arbitrat de Ionică Serea sub acoperire, alias Lucian Rusandu. Arbitrul din, ATENȚIE, Sfântul Gheorghe (ce impostor, să furi în Vinerea Mare!!!) a dat

două penalty-uri jenante pentru Dinamo, iar echipa care joacă cel mai bun fotbal din Liga1 s-a impus cu un 2-1 care îi ține în cursa pentru săptămâna de miere din Europa. Undeva pe la finalul lui iulie, stay tuned!

FC Brașov – Rapid 2-0

Deși au evoluat în acest mini-retur cu Dinamo, Steaua și CFR Cluj, giuleștenii au întâlnit un adversar cu adevărat redutabil abia în etapa a 29-a! FC Brașov a demonstrat încă o dată că atunci când vor sunt cea mai bună echipă din România. Din păcate, ardelenii de munte nu prea vor tot timpul…

Astra – Oțelul 0-0

Dacă mâine ar trebui desființate trei echipe din Liga 1, două dintre ele ar trebui să fie Astra și Oțelul. Atâta batjocură față de acest sport cât au arătat cele două echipe ar trebui penalizată din oficiu.

CS Severin – Petrolul 2-2

A doua condiție pentru ca Steaua să ridice trofeul de campioană încă din această rundă a fost 1x la meciul de la Severin. Nu știm dacă Dumnezeu a fost stelist, însă știm că Petrolul a fost ghinionist. Echipa lui Contra a ratat cât pentru un mini-retur, iar Severinul a scos un 2-2 perfect pentru.. Steaua.

U Cluj – FC Vaslui 2-1

Moldovenii s-au dus la Cluj fără o grămadă de titulari. Cu toate acestea, Balint a aliniat un prim 11 destul de onorabil…ca nume, întrucât din punct de vedere al jocului Vaslui a fost o petardă. U s-a impus lejer și salvarea practică este foarte aproape.

Viitorul – CFR Cluj 0-2

Un nou meci după care adversarii CFR-ului se zgârie pe ochi cu unghiile de la picioare. Viitorul, căci ei au unghiile-n sprâncene, regretă și la această oră închiderea Cooperativei de puncte pe bandă rulantă numită ”Arpi & Muri”.

Concordia – CSMS Iași 1-1

GigiSport a comis o blasfemie în Sfânta Zi de Paște și a televizat o partidă de-a dreptul ridicolă. Și mai ridicol după acest meci este Laurențiu Reghecampf, cel care l-a luat de la Chiajna la Steaua pe portarul gazdelor, Niță.

Cu Steaua campioană matematic, clasamentul se prezintă astfel:

Liga1

foto

Articolul precedentPlayoff NBA 2013: Avem semifinaliste
Articolul următor#PronoLiga1! Nimic nou la vârf, schimbări de trupe pe podium!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here