Liga 1, etapa a 28-a! Un campionat care se joacă degeaba!

0
1354

Steaua CFRLiga 1 a ajuns într-un punct în care toate semnele de întrebare au ajuns simple puncte sau exclamații de prost gust. Campioana este cunoscută de la intrarea în Postul Crăciunului, insolventele la fel, echipele calificate în Europa League nici nu mai contează, iar CFR Cluj ține un ”Open Garage” la fiecare doi ani. Etapa asta am avut o confirmare cât se poate de clară a acestor lucruri. Steaua s-a dus în Gruia să arate că nu-i pasă și că are un atac de AS Nova Mama Mia Becicherecul Mic, U și Rapid joacă din plăcere dar cu durere, iar echipele de pe locurile 2,3 și 4 se rotesc între ele ca porcul la proțap. Mai era ceva ? Aaaa, da, Dinamo. Ei bine, câinii fac ce știu ei mai bine… așteaptă să pice cât un os de la cele de sus pentru a prinde și ei săptămâna de grație din Europa.

Ceahlaul – U Cluj 2-1

În primul rând trebuie să spunem că meciul de la Piatra Neamț a plecat de la acel 1-0 în tur pentru clujeni. Având la îndemână această informație extrem de prețioasă, era destul să ne punem fundul în fotoliu, scaun pricăjit sau jacuzzi, depinde de cât de mult am furat de la ”stat”, și să vedem cum trupa lui Pinalti își va băga în căruță toate cele trei puncte. Și așa s-a și întâmplat, golul lui Achim fiind unul specific unei ”Cooperative” excepționale de ”eu pe tine, tu pe mine”.

 Rapid – CS Severin 1-0

Când are cuțitul la os, românul trage de el ca un cal  aflat înțepenit în mocirla satului românesc. Așa e și cazul Rapidului, o echipă care, deși nu mai știe dacă mâine va răsări sau nu soarele, trage de ea din toate puterile. Cu copii, cu moși, cu strămoși, Rapidul a arătat în acest retur că fotbalul se poate juca și din plăcere, nu numai din interes, așa cum o făceau vedetele de rahat din trecut. Mulți credeau că Rapidul ar putea ”dona” din puncte, însă nu a fost deloc așa. Nici cu Iași, nici cu Gloria, nici cu Viitorul și nici în etapa aceasta cu Severin, Rapidul nu a fost nici măcar o secundă ”CFR”.

Petrolul – Viitorul 3-0

Diferența mare de valoare dintre cele două echipe nu s-a concretizat așa de mult în partida de sâmbătă. Într-adevăr, Petrolul are un scor care ne scutește de orice comentarii, însă Viitorul a avut o primă repriză foarte bună. Din nefericire pentru ei, puștanii lui Hagi au realizat un ”Sportul Studențesc” în repriza secundă și au sfârșit prin a fi jumuliți de călăul Bokiller!

FC Vaslui – Astra 2-1

În urmă cu 2-3 săptămâni presa din România striga în gura mare că Porumboiu și Niculae o pun de-o sfeclă, probabil de zahăr. Ei bine, sâmbătă floriilor a venit cu dovada că cei doi patroni, acizi ca o carbogazoasă căzută din troleu, chiar ”o pun”, numai că nu de o sfeclă, ci de o fabrică de sare de lămâie. Cu atâta răutate s-au contrat la finalul meciului, că îți venea să crezi că asiști la un duel ”Coana Mița vs. Podul Grant”. În afară de victoria lui Balint, de la acest meci mai reținem eliminarea lui George Florescu, un jucător slab atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere ”mansardic”.

Dinamo – Gaz Metan 2-0

Atunci când nu te mai interesează nimic, iar obiectivele sunt îndeplinite, prezența ta pe teren seamănă cu cea a unei echipe care se predă ca-n vremurile ”bune” ale fotbalului românesc. Gurile rele ar spune că și Gazul, o echipă care se potrivește perfect descrierii de mai sus, s-a cam dat la o parte cu Dinamo. Dacă s-au dat ”pe…” sau ”fără …” nu vom afla niciodată, dar cert este că Mediașul a ”preluat” pentru Dinamo. Vitinho ne poate da detalii…

CFR – Steaua 0-0

Duelul din Gruia ne-a arătat cu exactitate fața reală a fotbalului românesc. Pe de o parte am avut o campioană en-titre care nu mai este interesată decât de pregătirea unui sezon viitor în care să ”zburde” printre ”căprioare”, iar de cealaltă parte o viitoare campioană care joacă în aceste etape numai din scârbă, fără nicio dăruire, mândrie sau demnitate. Încă ceva… vorba aia cu ”trup și suflet pentru culori” este, ați ghicit, doar o vorbă. Sau dacă vreți răspunsul, priviți buzele lui Chipciu la nervi și vedeți cât ”trup” și ”suflet” pun fotbaliștii pentru culori.

Pandurii – Gloria 4-0

Fără să forțeze absolut deloc, Pandurii lui Pustai s-au impus la scor cu o echipă a Gloriei pe care numai Apocalipsa ar împiedica-o să evolueze la matineu. Gorjenii urcă pe doi, însă pentru a evolua în Europa League ar avea nevoie și de fotbaliști, iar fotbaliștii din prezent sunt cam vânduți de nea Condescu.

Oțelul – Concordia 2-1

Faptul că trupa lui Ilie Stan reprezintă cea mai proastă și redusă echipă care a evoluat vreodată în Liga 1 nu mai este un secret pentru nimeni. Cu toate acestea, echipa ilfoveană continuă să ne demonstreze acest lucru etapă de etapă. În meciul de la Galați, după 90 de minute în care au reușit cum de cum să țină de un 1-1 pricăjit, însă mai bun decât nimic, Belu s-a gândit că echipei sale îi stă mai bine învinsă și a comis un penalty de toată durerea.

 CSMS Iași – FC Brașov 1-2

Teoretic, meciul de la Iași ar trebui să reprezinte retrogradarea SMS-ului în Liga a II-a, însă trăim în fotbalul românesc și Nașu & Mitică rezolvă toate hârtiile prin comisii. Altfel, meciul a semănat cu mila olandezilor de la Euro 2008 cu România. Acum, brașovenii, o echipă cu 56 de clase peste Iași, văzând că amatorii lui Cîrțu nu pot face nimic, au marcat pentru 2-1 și asta a fost. Apropo de Cîrțu… cât de reduși trebuie să fie ieșenii pentru a-l aduce la echipă ??? Cât ???

Clasamentul după 28 de etapa arată astfel:

Liga 1

foto

Articolul precedentGareth Bale, de 2 ori ”Jucătorul Sezonului” în Premier League
Articolul următor#PronoLiga1! Recordurile cad, liderul se desprinde!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here