Liga 1, etapa a 20-a! Campionatul s-a reluat în stilul ”old boys”!

0
1486

Dacă aducem un străin oarecare, de exemplu un sudanez, și îl punem să-și dea cu părerea despre fotbalul care se joacă în Liga 1, prima impresie a acestuia ar fi aceea că prima etapă a returului este de fapt ultima a sezonului, așa fotbal obosit și șchiop se joacă în România.

Deși seria partidelor amicale de la Marbella și din Antalya s-a încheiat, echipele românești au dat încă impresia că sunt în pregătiri și recuperări fizice. Astfel, Steaua a fost fugărită deja în dubla cu Ajax, norocul ei fiind amatorismul clujenilor, Rapid e vai mama lor, Dinamo e obosită dar ”se pregătește” (naiba știe pentru ce), iar Vaslui și CFR nici ele nu știu ce vor. În rest, ceață, echipe în prag de desființare și mici speranțe la Giurgiu.

Să vedem toate oboselile etapei:

 Gaz Metan – Gloria Bistrița 3-1

O fostă Glorie a șmecheriilor din fotbalul românesc, Bistrița s-a prezentat la Mediaș cu o echipă de amatori. Nici Gazul nu a fost extraterestră, însă s-a impus destul de lejer cu 3-1 și multe alte ocazii de gol. Așadar, debut perfect pentru Gigi Mulțescu, însă el știe mai bine decât oricine că acesta nu este un test destul de bun înaintea meciului cu Steaua.

 Concordia – CS Severin 1-1

Echipa lui Ilie Stan nu a suferit modificări în această pauză, reprezentând în continuare aceeași adunătură de desculți, dornici de a acumula puncte pentru salvare. Dincolo  Severinul s-a întărit cu foști olteni de ”primă mână”, cel puțin așa spun ei, întrucât să-ți aduci o șleahtă de ”putregaiuri” fotbalistice precum Costea, Dănănae sau Velcovici numai întăritură nu se poate numi. În meciul de ieri, în loc de 8-0 la pauză, am avut un 1-1 la final demn de Liga satelor, cu faze de fotbal la minim.

 Ceahlăul – Pandurii 0-1

Cu un nou antrenor, Cristi Pustai, Pandurii nu au jucat nimic la Piatra Neamț. În primul rând pentru că, și dacă voiau, nu aveau cum, terenul fiind unul demn de anul 1998, și în al doilea pentru meciul nu s-a prea văzut, sub Chietrișica fiind o ceață mai densă ca pinaltiurile patronului moldav din epoca blaturilor de aur.

 CSMS Iași – Rapid 0-1

De obicei, când o echipă mică din Liga a II-a promovează în Liga 1, ea reușește un succes de răsunet împotriva uneia cu ștate vechi pe prima scenă. Succesul este unul cu noroc, însă asta contează mai puțin. Ei bine, Rapidul, ajunsă o echipă minusculă, s-a prezentat la Iași ca o grupare de județ și, conform basmului, a reușit surpriza. În loc de 6-1 pentru gazde, am avut un 1-0 pentru insolvenți, însă cu jocul prestat aseară, trupa pușcăriabilului nu prea are perspective pozitive.

 Oțelul – Petrolul 0-1

Fosta campioană nemeritată a României, Oțelul Galați, a mai parcurs o etapă a desființării, printr-un nou eșec, 0-1, cu o echipă care vrea multe, dar poate foarte puțin, Petrolul Ploiești. Nici la Galați, echipa lui Contra nu a arătat că ar avea abilități de vârful clasamentului, practicând un fotbal posomorât. În final, 0-1 și trei puncte care trebuie continuate cu evoluții mult mai bune.

Dinamo – Brașov 2-1

Uneori, fotbalul din România este așa de slab că îți dă senzația că vezi blaturi peste tot. Meciul din ”groapă” a fost unul de acest gen, numai că nu, nu a fost blat, ci doar două echipe pentru care fotbalul e o gramatică a limbii chirilice. Gazdele, din nou penibile pe alocuri, au fost la un pas să piardă trei puncte, deși au condus 2-0 și au avut om în plus. Dincolo, Brașovul știe că sunt destui desculți în Liga 1 pentru a-și face probleme legate de retrogradare.

Astra – Viitorul 2-0

Acesta a fost cam singurul meci ceva mai răsărit al rundei, cu două echipe care joacă fotbal. Gazdele, mult mai solide, s-au impus cu un 2-0 care le confirmă poziția secundă. Tinerii lui Anghel au jucat, ca de obicei, cu entuziasm, însă această stare trebuie completată și cu ceva eficacitate pe viitor, altfel, apar probleme.

U Cluj – Steaua 0-1

Sleiți de puteri, dar mai ales de o gândire lucidă, steliștii trebuie să mulțumească Celui de Sus pentru că le-a dat un meci cu U Cluj, o echipă la care cel mai periculos om a fost un suporter, aterizat din senin la poarta unui Tătărușanu mai mult decât plistisit.

FC Vaslui – CFR Cluj 0-0

Un meci care a început într-un ritm alert, a continuat cu sânge, dinți rupți, eliminări și multă, multă neputință. Din nou, omul negru al clujenilor a fost acest ”criminal” al jocului sportiv, Ricardo Cadu, care, din pream multă ceață pe creier, i-a rupt, la propriu, dantura bulgarului Milanov. Probabil că 10-15 etape de suspendare a clujeanului sunt o pedeapsă destul de îngăduitoare. În final, deși clujenii au evoluat în 9 oameni, echipa mult prea expiratului Hizo, FC Vaslui, nu a fost în stare de golul izbăvitor.
Clasamentul după 20 de etape se prezintă astfel:
Articolul precedent#PronoLiga1! Doi lideri și o ”lanternă” după prima etapă!
Articolul următorGol de generic încasat de fostul portar al lui Dinamo, Glen Moss!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here