Legendele fotbalului: Presedintele cu pantaloni rupti

0
354

Cotidianul sportiv spaniol Marca le făcea anul trecut un cadou cititorilor săi , împreună cu ediţia tipărită un plic. În plic se găsea următoarea scrisoare ( click pe imagine pentru format marit ) :


Unele din aceste cereri au fost îndeplinite, unele nu, cert este că în 1966 Real Madrid avea să câştige cea de şasea Cupă a Campionilor.Primele cinci avea să le câştige de formă consecutivă începând cu sezonul 1955-1956. Toate aceste titluri fiind câştigate de câtre clubul Real Madrid a cărui şefie era deţinută de către Santiago Bernabeu, omul considerat probabil cea mai importantă persoană din istoria fotbalului spaniol. Aş mai adăuga ceva, pentru a avea idee câtuşi de puţin despre ce persoană vorbim. Într-o epocă în care Real Madrid defila prin toată Europa, Santiago Bernabeu era personificarea modestiei, onestităţii şi onoarei. Nu a încasat niciodată salariu din partea clubului, iar dacă lua ziarul de la birou acasă, mereu trecea pe la casierie şi îl plătea. Subordonaţii săi au căzut de acord ca de ziua lui să îi cumpere un costum şi o pereche de pantofi noi cu care să înlocuiască hainele deja învechite cu care se prezenta la recepţii şi gale oficiale.

La funeraliile sale au asistat peste 100 000 de persoane, iar printre ultimele sale cerinţe, a interzis soţiei sale să încaseze pensie de urmaş din parte clubului Real Madrid. 35 de ani a condus Santiago Bernabeu un club care la ora actuală este unul dintre cele mai importante cluburi şi tot odată branduri sportive mondiale.Aceasta este fotografia care se afla alături de scrisoare în plic. Mai jos o fotografie cu stadionul pe care juca Real Madrid înainte de a fi construit actualul stadion căruia îi poarte numele acestui om şi care a fost construit în perioada mandatului său.

 

P.S. Preşedintele clubului Real Madrid este ales prin vot liber de către “socios”.

 

 

Articolul precedentGoluri de legendă: Marco Van Basten
Articolul următorChestii funny

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here