Legenda continuă! Japonezul Kazuyoshi Miura a marcat şi la 49 de ani!

0
1555

La 49 de ani şi 114 zile, legendarul atacant japonez Kazuyoshi Miura a marcat din nou într-un meci oficial. Jucătorul echipei din liga a 2-a japoneză, Yokohama FC, a deschis scorul în minutul 22 al partidei de pe teren propriu cu Gifu. Precedentul gol înscris de “Regele Kazu” fusese în urmă cu un an, pe 28 iunie 2015. Prin golul reuşit astăzi, Miura se apropie de deţinătorul recordului din toate timpurile, galezul Billy Meredith. Acesta a marcat pentru Manchester City la 49 de ani şi 208 zile, pe 23 februarie 1924, într-un meci din Cupa Angliei împotriva celor de la Brighton Hove&Albion.

Kazuyoshi Miura şi-a început cariera profesionistă în 1986 la Santos. Reîntors din Brazilia, unde a evoluat pentru mai multe cluburi, în ţara natală, Miura a stat 7 sezoane la Yomiuri/Verdy Kawasaki. De-a lungul carierei el a evoluat pe patru continente, fiind primul jucător japonez din Serie A, la Genoa (sezonul 1995-1996), a trecut pe la Dinamo Zagreb şi a jucat o perioadă scurtă pentru FC Sydney, în 2005, an din care este legitimat la actualul club, FC Yokohama. Miura a fost un jucător important şi pentru naţionala Japoniei, marcând 55 de goluri în 89 de apariţii (al doilea marcator all-time).

foto principal: facebook.com/yokohamafceng

Articolul precedentGolazo al lui “Tecatito” Corona la Copa America, după o acţiune individuală în care a fentat cinci jucători
Articolul următorEliminarea României de la Euro este normală – câteva motive

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here