La un pas de un lockout total in NBA

1
1225

Chiar și cu întârzâiere, reuniunea programată azi in jurul orei 15 ( ora central europeană ) în New York a strâns reprezentanți a celor 30 de echipe din NBA pentru a analiza oferta primită de la NBA. Au fost prezenți în jur de 60 de baschebaliști, printre care Kobe Bryant sau Carmelo Anthony.

Sindicatul le-a cerut jucătorilor să fie discreți, aceștia luând decizia de a își lăsa telefoanele mobile la intrare în două pungi păzite de oamenii de la pază. După patru ore de consfătuiri, decizia a fost anonimă, jucătorii refuzând oferta făcută de la NBA, totodată rupând definitiv negocierile colective cu proprietarii echipelor.

Ce înseamnă această decizie luată de jucătorii din NBA? De formă automată, sindicatul jucătorilor s-a autodizolvat, iar avocații acestora vor depune o plângere judiciară la adresa NBA apelând la legea antimonopol ( anti trust ) .

Deși e în pericol întreg sezonul din NBA, o decizie asemănătoare s-a luat în iulie și în criza campionatului de fotbal american (NFL), ajungându-se la un acord  ( valabil pentru zece ani de zile ) mult mai târziu, după patru luni de zile. Se pare că și în cazul crizei din NBA, lucrurile se vor desfășura asemănător, așa că, e posibil să nu ii vedem în acest sezon pe Kobe, Nowitzky and. co.

sursa foto

Articolul precedentVictorie pe terenul Nasului
Articolul următorDel Piero vrea să joace până la 40 de ani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here