carlos baccaÎn nordul Columbiei, la mare distanță de capitala Bogota, însă udat de apele limpezi ale Caraibelor, se află un mic port, un orășel cu doar 25 000 de locuitori. Acolo și-a trăit Charlie copilăria și adolescența, iar la cei 23 de ani ai săi, se resemnase la gândul că va trebui să vândă pește dimineața și să o facă pe controlorul de bilete prin autobuze după-amiaza. Își încercase norocul ca fotbalist în cea de-a doua divizie de fotbal din Venezuela, însă acel fotbal era atât de slab încât s-a întors acasă, încercându-și norocul în diviziile inferioare columbiene.

Anii treceau, iar Charlie, așa cum îi zic prietenii, s-a văzut nevoit să câștige bani și din altceva, pentru că fotbalul nu potolea foamea sa și a familiei sale. Acum are o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro, însă înainte de a ajunge să înscrie două goluri în finala Europa League, Charlie vindea pește pe străzile din Puerto Columbia, iar la 22 de ani, era controlor de bilete pe un autobuz.

carlos bacca1

A debutat în prima ligă columbiană, în 2009, la vârsta de 23 de ani, iar golurile sale, multe și decisive, l-au propulsat către prima ligă din Belgia, acolo unde l-a transferat Club Brugge, echipă pentru care a debutat în ianuarie 2012. Câștigă titlul de golgeter în Jupiler League 2012-2013 ( 25 goluri în 35 de meciuri ) și titlul de cel mai bun jucător al sezonului în Belgia. Sevilla reușește să le ia fața celor de la Espanyol Barcelona, plătind pentru el șapte milioane de euro, iar ce a urmat e de acum istorie fotbalistică, ultima sa ispravă fiind dubla reușită miercuri seara, la Varșovia, în finala Europa League. Un drum scurt, rapid și fascinant de la viața de controlor de bilete pe autobuz la cea de golgeter în fotbalul european.

Ascensiunea fulminantă a lui Bacca a atras privirile echipelor mari din fotbalul european, iar zvonurile pe tema unui eventual transfer al său în vara lui 2015 nu au întârzâiat să apară. Astfel, în peisaj au apărut oferte de la AS Roma sau Manchester United, iar numele lui Bacca a apărut pe o listă cu jucători doriți la Real Madrid într-un sondaj făcut zilele trecute printre fanii echipei din capitala Spaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here