Klopp și goana după trofee

0
2088

Liverpool vrea anul ăsta să le fure titlul cetăţenilor şi să câştige primul trofeu după 29 de ani în Premier League. Klopp a antrenat-o pe Borussia Dortmund timp de 7 ani și a reușit să câștige 2 titluri, 1 cupă și 2 supercupe, și a dus echipa germană în finala Champions League în sezonul 2012/2013 unde a pierdut în fața eternei rivale, Bayern Munich.

La Liverpool din 2015, a reușit anul trecut să-i ducă pe cormorani până în finala Champions League unde a pierdut în fața lui Real Madrid 1-3, scor cu care pierduse și finala Europa League în primul său an la echipă, tot în fața unei echipe din Spania, Sevilla.

A început sezonul cu surle și trâmbițe, echipa având un mic derapaj la jumătatea primei părți a sezonului, când 4 meciuri au fost motiv de îngrijorare pentru suporteri și pentru antrenorul german. Poate un semn că echipa nu era încă capabilă să meargă pe 2 fronturi. După primele 7 meciuri ale sezonului, aveau maxim de puncte în campionat și în Liga Campionilor, deja cu gândul la toate trofeele puse pe masă în acest sezon.

Cupa Carabao, 26 Septembrie, a avut loc prima înfrângere a sezonului și primul trofeu pierdut. Hazard făcea un meci mare și înscria golul victoriei. Urmează primele puncte pierdute în campionat, 1-1, tot împotriva lui Chelsea. Ca mai apoi să vină deplasarea de la Napoli, unde Liverpool pierde cu 0-1, cel mai îngrijorător nu a fost scorul, ci fotbalul prestat de echipa lui Klopp, în deplasare.

0-0 acasă cu Manchester City – unde numai ratarea penaltyului lui Mahrez din minutul 86 a făcut ca Liverpool să câștige un punct pe teren propriu.

Îngrijorător putea fi și faptul că Morata începuse să marcheze pentru Chelsea. Când doi se ceartă ar fi trebuit să câștige Sarri.

Cormoranii pare că și-au revenit după acea perioadă și merg ceas în campionat, fiind la 7 puncte de City după prima etapă din retur, la doar câteva zile de meciul direct care poate fi decisiv în privința deciderii campioanei de anul acesta.

Calificată în primăvara europeană Champions League acolo unde o va întâlni pe Bayern Munchen, la sfârșitul anului 2018 clasamentul din Premier League arată grozav pentru Klopp:

Ultima oară Liverpool a câștigat titlul în sezonul 1989–90.

FcTables.com

Articolul precedentArbitrii români merită mai mult respect
Articolul următor#PronoLiga1! Probleme mari pentru lider. După pauza internațională intrăm în etapa a 12-a!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here