Kevin Grow, primul jucător autist din NBA

0
1396

În timp ce noi ne certăm dacă Messi a fost faultat în careu sau în afara stadionului, sportul dezvoltă incredibile povești bazate pe solidaritate umană și autodepășire.

kevin growsursă foto

După patru ani în care l-a ajutat pe antrenorul John Mullin să gestioneze zi de zi antrenamentele echipei de baschet Bensalem High School ( SUA, Pensylvania ), Kevin Grow, 18 ani, și-a văzut răsplătită muncă atunci când pe 8 februarie i s-a spus să intre pe parchet pentru a juca alături de cei în umbra cărora a stat atâta vreme. Grow, care suferă de Sindromul Down, a marcat patru triple în două minute împotriva celor de la Neshaminy High School, iar performanța lui, înregistrată video și cu ajutorul internetului, a făcut ocolul pământului. De aici până la un transfer la Philadelphia 76ers nu a mai fost decât un pas.

A debutat ca o mare vedetă

 

Chiar dacă este doar un gest simbolic, cei de la 76ers s-au ocupat de absolut orice detaliu, puștiul semnând un contract cu franciza NBA ( valabil două zile ), apărând într-o conferință de presă alături de antrenorul Brett Brown, având tricoul său cu număr, locul său în vestiar și antrenându-se sub comanda acestuia alături de restul echipei. Punctul culminant a fost meciul pe care 76ers l-a jucat noaptea trecută cu Cleveland Cavaliers, Kevin fiind prezentat de către Matt Cord, speaker-ul de pe Wells Fargo Center, în ovațiile celor prezenți. ”Și cu numărul 33 … Kevin Grow!” . Imaginile de mai jos vorbesc de la sine:

Articolul precedentAl Shamal Stadium, Madinat ash Shamal, Qatar
Articolul următorVIDEO: Falcao trage tare pentru a juca la Mondialul brazilian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here