Kazuyoshi Miura a devenit cel mai vârstnic marcator din toate timpurile

0
1500

kazuyoshi miura

La două săptămâni de la împlinirea vârstei de 50 de ani, japonezul Kazuyoshi Miura a înscris golul victoriei în partida din liga a 2-a niponă, Yokohama – Kusatsu 1-0, devenind astfel cel mai vârstnic marcator din toate timpurile.

Conform Guardian şi ESPN, recordul era deţinut de galezul Billy Meredith. Acesta a marcat pentru Manchester City la 49 de ani şi 208 zile, pe 23 februarie 1924, într-un meci din Cupa Angliei împotriva celor de la Brighton Hove&Albion.

Aşadar, la 50 de ani şi 14 zile, “King Kazu” a doborât un record vechi de 93 de ani! Săptămâna trecută, Miura bătuse un alt record, al longevităţii, întrecându-l pe celebrul Stanley Matthews, cel care a jucat ultimul lui meci la 50 de ani şi 5 zile, în anul 1965.

Kazuyoshi Miura şi-a început cariera profesionistă în 1986 la Santos. Reîntors din Brazilia, unde a evoluat pentru mai multe cluburi, în ţara natală, Miura a stat 7 sezoane la Yomiuri/Verdy Kawasaki. De-a lungul carierei el a evoluat pe patru continente, fiind primul jucător japonez din Serie A, la Genoa (sezonul 1995-1996), a trecut pe la Dinamo Zagreb şi a jucat o perioadă scurtă pentru FC Sydney, în 2005, an din care este legitimat la actualul club, FC Yokohama. Miura a fost un jucător important şi pentru naţionala Japoniei, marcând 55 de goluri în 89 de apariţii (al doilea marcator all-time).

foto: facebook.com/yokohamafceng

Articolul precedentAșa arată viitorul stadion pe care va juca Fiorentina
Articolul următorVenus București, prima campioană a României care a jucat în cupele europene
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here