Juventus Torino și o performanță fabuloasă: 502 puncte în cinci ani

0
2117

juventus

Totul a început în vara lui 2011. Juve, cu Antonio Conte la cârma echipei, dădea startul unei epoci devenite memorabilă pentru bianconeri. Acel Juventus, din 2011-2012, câștiga titlul în Seria A, după o pauză de nouă ani, pentru că cel din 2006 dispăruse din vitrine din cauza lui Moggi. Mai mult, Juventus s-a văzut nevoită să o ia de la început din Serie B, un an în infern, un an ce a părut un secol. Revenită din calvar, Juventus câștiga acel titlu fără să cunoască gustul înfrângerii și ca echipa cu cele mai puține goluri încasate.

De atunci, sezon de sezon, cinci la număr până acum, Juventus = Scudetto. Sunt mari probabilitățile să urmeze și al șaselea, acum cu Massimiliano Allegri pe banca tehnică. Cum a reușit Juventus să ajungă aici? Site-ul UEFA oferă unele explicații pentru această performață. oferind unele statistici interesante, dacă sunt comparate cu cele ale celorlalte echipe din Serie A.

În acești cinci ani și jumătate trecuți de la sosirea lui Conte pe banca tehnică, Juventus a pierdut doar 19 meciuri în campionatul intern, după cum spuneam, nici unul dintre ele în primul sezon. Mai mult, în sezonul 2013-2014, cu același Conte ca antrenor, Juventus stabilea și recordul all-time de puncte câștigate într-un campionat, 102 la număr, performanță depășită în Europa doar de Celtic Glasgow ( 103 puncte în 2002 ) și Barry Town AFC (Țara Galiilor, 105 puncte în 1997 ).

punct-juventus-500Atacul poate câștiga meciuri, apărarea îți poate aduce campionate” spunea legendarul antrenor din NBA, Chuck Daly, frază pe care Juventus a copiat-o, a memorat-o și o aplică fără nici cea mai mică jenă. În cele 211 meciuri jucate în această perioadă, Juventus a primit 127 de goluri. Pot părea multe, însă este o cifră incredibilă. Următoarele clasate în acest top sunt Roma cu 228 de goluri și Napoli cu 232. O diferență abisală. Bilanțul: 155 victorii, 37 remize, 19 înfrângeri. La capitolul goluri marcate, Juventus îi dă încă o dată dreptate lui Chuck Daly, demonstrând că nu e nevoie să marchezi mai mult pentru a câștiga titluri ( 410 goluri ), fiind depășită la acest capitol de Napoli ( 414 goluri ).

Toate aceste goluri, marcate și primite, se transformă în puncte, partea cea mai importantă a acestei ecuații. În acești cinci ani și jumătatea, Juventus a adunat 502 puncte, iar aici distanțele față de urmăritoare sunt, din nou, uimitoare . Napoli a acumulat 407 puncte, în timp ce Roma 402. Dacă tragem linie și scădem, diferența de puncte dintre Juventus și Napoli este de 95 de puncte, cam de cât e nevoie pentru a câștiga un alt campionat.

Numere reci, însă efective. Juventus trage puternic pentru a câștiga un al șaselea titlu consecutiv și înainte de sosirea verii vom afla dacă va reuși această performață. Cert este că Bâtrâna Doamnă scrie paginile unei alte epoci istorice. Cu o singură umbră, Liga Campionilor.

Articolul precedentOare câți atacanți pot face asta? Iată ce a reușit Andrei Radu, portarul român de la Inter Milano
Articolul următorNebuni sau tehnici? Cele mai tari driblunguri realizate de portari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here