Juventus Sibiu a câștigat Cupa României la minifotbal!

0
1414
foto: campionateminifotbal.ro

Se pare că numele mari din fotbalul italian au ecou la Sibiu! După ce regretata echipă a Interului din Sibiu s-a desfințat, acum a venit rândul unei alte echipe sibiene să facă istorie, dar nu în fotbalul mare, ci în cel mic! Juventus Sibiu a câștigat Cupa României la minifotbal după ce a trecut în finală de fomația Autoland Hosu Zalău. Dracii Roșii din Mediaș au învins formația brașoveană Design Construct și s-au întors acasă cu medalia de bronz. Cel mai bun jucător al competiției a fost desemnat medieșeanul Teodor Macarie.

Redau mai jos comuncatul de presă al Federației Române de Minifotbal:

Juventus a câștigat Cupa României la Minifotbal

 Bucureşti, 2 iulie 2012

Noua deținătoare a Cupei României la Minifotbal este formatia Juventus. Nu Juventus Torino, ci Juventus Sibiu, formație care este antrenată și sponsorizată de un italian îndrăgostit de România. Participant pentru a doua oară la competiția naționala care reunește deținătoarele cupelor locale la minifotbal, Massimo Spagli a reușit, după finala pierdută anul trecut, să facă un pas înainte anul acesta, jucătorii săi câștigând fără drept de apel finala competiției, disputată cu Autoland Hosu Zalău. Cu bronzul au plecat acasă Dracii Roșii Mediaș, o echipă foarte ambițioasă care a fost la un minut distanță să ajungă în finala mare, jucătorul acestora Teodor Macarie fiind declarat cel mai bun jucător al Cupei României. Design Construct Brașov termină competiția pe locul patru și așteaptă revanșa de anul următor.

Competiția disputată la Iași a fost un real succes, minifotbalul românesc reușind să adauge încă un jalon pe traiectoria ascendentă pe care se află. Prezent la evenimentul desfășurat la Iași, președintele Federației Europene de Minifotbal, românul Răzvan Burleanu, a remarcat numărul mare de participante și valoarea multora dintre echipele venite din întreaga țară. “An de an, observăm cum echipele care vin la competițiile naționale cresc ca valoare și implicare, ceea ce înseamnă plăcerea jocului de minifotbal este încă vie”, a spus Răzvan Burleanu. “Este un lucru îmbucurător nu numai pentru spectatori, ci și pentru speranțele pe care ni le punem în echipa națională de minifotbal a României, în perspectiva apropiatului campionat european din această toamnă.”

România este, de altfel, dublă campioană europeană en-titre la acest frumos sport care adună, în aproape toate județele țării, peste 30.000 de jucători legitimați. “La Iași, la cea de-a treia ediție a Cupei României, ne-am aflat la numai o sută de kilometri distanță de Chișinău, gazda apropiatului campionat european”, a spus președintele forului continental, adăugând că la această competiție au fost remarcați câțiva jucători de valoare, potențiali internaționali ai României.

Cupa României la Minifotbal prefațează o a doua competiție națională de anvergură a minifotbalului românesc, Campionatul Național de Minifotbal, care va avea loc la Deva la finalul acestei săptămâni. Acolo se vor prezenta 20 dintre cele mai valoroase campioane județene. Titlul deținut de echipa Consiliul Județean Buzău este vânat de alte favorite care vin din județele Sălaj, Suceava, Iași sau Timiș.

În toamna acestui an va avea loc și SuperCupa României la Minifotbal unde Juventus Sibiu va întâlni câștigătoarea de anul acesta a Campionatului Național, organizat la Deva în perioada 5-8 iulie.

Articolul precedentLansăm #PronoLiga1 cu buget limitat!
Articolul următorCopia asiatică a lui Mario Balotelli a marcat un gol mai tare decât italianul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here